Σε «επαγγελματίες της βίας» αποδίδει τις συγκρούσεις στη Ρώμη ο ιταλός υπουργός εσωτερικών!!!

Έτσι χαρακτήρισε ο Roberto Maroni, υπουργός εσωτερικών της γείτονος…

Αναμενόμενο, αφού οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Ρώμη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ήταν οι χειρότερες εδώ και 30 χρόνια.

Η ειρηνική διαδήλωση που προσδοκούσαν την Τρίτη τα συνδικάτα και οι φιλειρηνικές οργανώσεις κάθε απόχρωσης μετατράπηκε σε μια σφοδρή σύγκρουση με τους μπάτσους, επιθέσεις σε τράπεζες, κρατικά κτίρια και πολυτελή καταστήματα. Περιπολικά πυρπολήθηκαν και στήθηκαν οδοφράγματα, προς πείσμα όσων αναζητούν μια «πολιτική λύση» για την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, παριστάνοντας το διαμεσολαβητή και τον πυροσβέστη της  κοινωνικής οργής.

Η γνωστή συνταγή της προβοκατολογίας δεν έλειψε κι εδώ, με ΜΜΕ και πολιτικούς να… υποπτεύονται ότι κουκουλοφόροι αστυνομικοί προκάλεσαν την όξυνση ή και την ίδια τη σύγκρουση. Παλιά συνταγή, πολυ-δοκιμασμένη…

Ο Maroni απέδωσε τη σύγκρουση στη δράση οργανωμένων ομάδων μειοψηφίας των «επαγγελματιών της βίας»!

Απέδωσε και τα εύσημα στους μπάτσους για τη δουλειά που έκαναν και τους τραυματίες που είχαν στις σφoδρές συγκρούσεις που κόστισαν συνολικά 20 εκ. ευρώ σε ζημιές.

Ενώ ο Antimo Farro, καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, που… μελετά παρόμοιες ομάδες, δήλωσε ότι οι «μπαχαλάκηδες» δεν ξεπερνούσαν τους 200. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να κάνει και τη δηλωσάρα ότι ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! Τι μας θυμίζεις κε. καθηγητά! Τι μας θυμίζεις…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: