ΒΕΛΓΙΟ: πορεία μετά τη δολοφονία νεαρού από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου

Στις αρχές Δεκεμβρίου στο Tubize, κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο, ένας νεαρός, ο Flavien (16 ετών) δολοφονήθηκε με σφαίρες από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Οι ληστές ήταν δύο και είχαν ψεύτικα όπλα. Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε το κυνηγετικό όπλο του για να σκοτώσει τον έναν και να «συλλάβει» τον άλλον, το Hassan, μέχρι να έρθουν οι μπάτσοι. Ο Hassan τώρα βρίσκεται στη φυλακή και αρνείται να συνεργαστεί με τους μπάτσους.

Μερικές μέρες αργότερα, φίλοι του Flavien διοργάνωσαν μια πορεία μέχρι το κοσμηματοπωλείο. Περίπου 100 νεαροί εμφανίστηκαν κοντά στο μικρό εμπορικό κέντρο. Οι μπάτσοι ήταν πολυάριθμοι και έκλεισαν τις εισόδους του κέντρου, ενώ ο δήμαρχος απαγόρεψε κάθε συγκέντρωση. Από την αρχή της πορείας ξεκίνησαν οι επιθέσεις με πέτρες στους μπάτσους. Τότε έφτασε στο σημείο η οικογένεια του Flavien και έκανε έκκληση για «ηρεμία», λέγοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε επανάσταση». Η πορεία μετά έληξε ήρεμα.
Τις επόμενες μέρες πυρπολήθηκαν κάποια πολυτελή αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές γύρω από το Tubize και στο γαλλόφωνο μέρος του Βελγίου:
8/12/2010, Tubize: πυρπολείται αυτοκίνητο στην «οδό Ελευθερίας».
8/12/2010, Charleroi: πυρπολούνται τρία αυτοκίνητα.
9/12/2010, Jemeppe: πέντε αμάξια πυρπολούνται σε διάφορα σημεία της πόλης.
9/12/2010, Ottignies: πυρπολείται αυτοκίνητο σε πάρκινγ.
9/12/2010, Liège: τέσσερα οχήματα καταστρέφονται από φωτιά.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: