ΚΑΥΚΑΣΟΣ: Αντάρτες σκότωσαν γνωστό πράκτορα της FSB

Στη φωτογραφία: Ο αρχηγός του θρησκευτικού σώματος της Καμπαρντινο-Μπαλκαρία (στα αριστερά).

Η εξουδετέρωση του Anas Pshikhachev, ενός από τους πιο ενεργούς πράκτορες της FSB (πρώην KGB), ενός μουφτή-μαριονέτας της Καμπαρντινο-Μπαλκαρία, ήταν μια πολυ-αναμενόμενη επιχείρηση.

Ακόμα και ντόπιοι αναλυτές θεωρούν ότι η εξόντωσητου Pshikhachev ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Κάτοικοι της Ενωμένης Επαρχίας της Καμπαρντινο-Μπαλκαρία λένε ότι η άφιξή του το 2002 ήταν η αρχή σφοδρών διώξων για μουσουλμάνους.

Ο Pshikhachev ετοίμαζε λίστες για την FSB, που, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να εξοντωθούν.

Το 2002, οι μουσουλμάνοι της Καμπαρντινο-Μπαλκαρία κατηγόρησαν δημόσια τον Pshikhachev ότι εργάζεται για την FSB, και απαίτησαν την παραίτησή του. Σε απάντηση, το 2003, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με τις υποδείξεις του, έκλεισαν δεκάδες τζαμιά όπου συγκεντρώνονται νεαροί.

Ο Anas Pshikhachev σε μια συνέντευξη στους The Caucasus Times το 2003 σχολίασε το κλείσιμο των τζαμιών, ψευδόμενος ασύστολα:

«Πολλές ριζοσπαστικές Ισλαμικές κοινότητες εμφανίστηκαν στη δημοκρατία μας, που δεν υπακούουν στην Πνευματική Διοίκηση των μουσουλμάνων, προτρέποντας τους πιστούς μουσουλμάνους να εξεγερθούν εναντίον της Πνευματικής Διοίκησης. Αυτές οι δομές δημιουργούνται από τζαμιά παρόμοια με τα Τσετσένικα Jamaats. Απ’ όσο ξέρω, τα τζαμιά σε όλο τον κόσμο δεν είναι ανοιχτά 24 ώρες, αλλά κατά τη διάρκεια των προσευχών, ακόμα και στη Μέκκα και στη Μεδίνα. Εδώ είναι ανοιχτά 24 ώρες τη μέρα. Το Κοράνι λέει ότι, όπου μαζεύονται δυο ή τρεις λουφαδόροι, εμφανίζεται πάντα ο Σατανάς και υποδαυλίζει το κακό».

Οι Caucasus Times θυμούνται, με αφορμή τη δολοφονία του Pshikhachev, ότι με πρωτοβουλία αυτού του πράκτορα της FSB, γίνονταν «μαθήματα αναμόρφωσης», στα οποία διδάσκονταν πώς να ξεχωρίζουν έναν «Ουαχαμπί» από έναν «συνηθισμένο μουσουλμάνο».

«Μακριές γενιάδες, κοντά παντελόνια, είναι λιγομίλητοι, μερικές φορές σκληροί, ο λόγος τους είναι διασπαρμένος με αραβικές λέξεις που χρησιμοποιούν κατάλληλα και ακατάλληλα, δε δέχονται τη διαφωνία. Σε συζητήσεις για κάποια θέματα, δε δέχονται να ακούσουν τον αντίπαλο με τίποτα», κτλ..

Με αυτά τα «κριτήρια», οι εισβολείς και τα τσιράκια τους άρχισαν να συλλαμβάνουν τους αποκαλούμενους «Ουαχαμπιστές» και να τους υποβάλλουν σε εξευτελισμούς και βασανιστήρια.

Αγαπημένη μέθοδος των ρώσων εισβολέων και των μαριονετών τους στις αστυνομικές συμμορίες και την τρομοκρατική ομάδα της FSB ήταν να ξυρίζουν σταυρούς στα κεφάλια των πιστών.

Οι Caucasus Times θυμούνται, σε σχέση μ’ αυτό, ότι το 2005, σε κατάσταση απελπισίας, η μουσουλμανική κοινότητα της Καμπαρντινο-Μπαλκαρίας απευθύνθηκε στη ρωσική ηγεσία για να τους δώσει μια ευκαιρία να φύγουν σε οποιαδήποτε χώρα όπου «τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες γίνονται σεβαστά».

Η έκκληση αυτή δήλωνε ότι: «… τα τζαμιά πάρθηκαν από τους πιστούς. Τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα των συλλογικών προσευχών. Όταν μαζεύονται σε κάποια σπίτια για να προσευχηθούν, αρχίζουν οι έρευνες, και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού διώκεται.  Οι απαγωγές μουσουλμάνων από κουκουλοφόρους με όπλα, τα βασανιστήρια και η κακοποίηση είναι συνηθισμένα πλέον. Νομικές έννοιες όπως κλήση σε απολογία, δικηγόροι, Κώδικας Δικονομίας δεν υπάρχουν».

Η έκκληση αυτή υπογράφτηκε από περίπου 600 άτομα. Το αίτημα αγνοήθηκε, και μετά από την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων για να σταματήσει η βία, μουσουλμάνοι υπό τον Anzor Astemirov πήραν τα όπλα και ξεκίησαν τον Τζιχάντ.

(Πηγή: KavkazCenter)

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: