ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πορεία από την Καμάρα ξεκινάει κατά τις 11 με χιλιάδες κόσμου που ενώνεται με κόσμο από τη συγκέντρωση έξω από το εργατικό κέντρο. Μέχρι να ξεκινήσει η πορεία υπάρχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις από εργατικά σωματεία, αριστερές οργανώσεις, αντιεξουσιαστές, ελευθεριακούς, αυτόνομους, αναρχικούς κ.ά. Μοιράζεται αναρχικό έντυπο υλικό για αρκετή ώρα.

Από Αγ. Δημητρίου η πορεία κατευθύνεται προς Ιασωνίδου. Εκεί χτυπιέται ένα σούπερ-μάρκετ, σπάζονται τζάμια και αφαιρούνται και κάποια προϊόντα.

Με το που βγαίνει στην Εγνατία η πορεία σημειώνονται νέες επιθέσεις σε κατάστημα CYTA και στο εργοτάξιο του μετρό, ενώ επιχειρείται να χτυπηθεί και ο «Γερμανός» στην Αριστοτέλους. Διαδηλωτές της ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακ.-Θράκης) διαμαρτύρονται για τις φθορές!

Τρικάκια  πετάγονται, διάφορες προκηρύξεις μοιράζονται και γράφονται στένσιλ σε τοίχους. Φωνάζονται συνθήματα όπως «Σ’ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ», «ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΜΗ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ», «ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ» και «ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ» (νωρίτερα, όταν η πορεία μπροστά στην Καμάρα συναντάει μπλοκ του «ΠΑΜΕ» και του «ΜΑΣ»).

Η πορεία ανεβαίνει από Αντιγονιδών για να βγει στο πρώην υπουργείο και στόχος γίνονται τράπεζες (όπως Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), κατάστημα της αλυσίδας «Seven» κ.ά.

Διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται στην περίφραξη της γραμματείας Μακ.-Θράκης και δέχονται επιθέσεις με πέτρες, καθώς και μερικές μολότοφ. Αρχίζουν να ρίχνουν δακρυγόνα και βόμβες κρότου ενώ ο κόσμος απαντά με βροχή από πέτρες.

Στο γυρισμό προς την Αγ. Δημητρίου σπάζονται επίσης μερικά πολυτελή καταστήματα. Η κεφαλή της πορείας κάνει τη λανθασμένη κίνηση να κατέβει από το στενό της Αγν. Στρατιώτου. Έτσι πολύς κόσμος εγκλωβίζεται και ξυλοκοπείται από τους μπάτσους. Αρχίζουν οι προσαγωγές ατόμων της πορείας από ένστολους κι ασφαλίτες, ακόμα και ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί σε πολυκατοικίες. Οι συγκρούσεις και ο πετροπόλεμος συνεχίζονται γύρω από την Αρχαία Αγορά.

Η πορεία ανασυγκροτείται στην Αριστοτέλους. Με το άκουσμα των προσαγωγών ο κόσμος αποφασίζει νέα πορεία προς τη ΓΑΔΘ. Εκεί καταλήγει η νέα πορεία που ακολουθεί όλη την Εγνατία και Μοναστηρίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί και μεγάλες δυνάμεις μπάτσων. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και πόσες προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: