ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Πορεία μαθητών της περιοχής της Κερατέας πραγματοποιήθηκε το πρωί τηςε Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές κατευθύνθηκαν στο μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κατήγγειλαν άγριους ξυλοδαρμούς μαθητών από τις κατασταλτικές δυνάμεις την προηγούμενη ημέρα.

Επιθέσεις με βροχή από μολότοφ, ξύλα, μεταλλικές μπίλιες και πέτρες σημειώθηκαν και πάλι το απόγευμα της Δευτέρας στην Κερατέα, όταν κάτοικοι και αλληλέγγυοι συγκρούστηκαν και πάλι με τις ισχυρές κατασταλτικές δυνάμεις που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή αποκλείοντας τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή, ενώ κάτοικοι πυροβολούν στον αέρα από τους γύρω λόφους. Από τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ άρπαξε φωτιά μια κλούβα των ΜΑΤ.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι κατασταλτικές δυνάμεις με ρίψη δακρυγόνων επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους κατοίκους από τα μπλόκα τους παρά τις εξαγγελίες για προσωρινή διακοπή των εργασιών.

ΕΔΕ διατάχθηκε ύστερα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου για τον τραυματισμό δημοσιογράφου ο οποίος κατήγγελλε ότι άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι πισώπλατα, αλλά και ύστερα από καταγγελία Ματατζή όταν χτυπήθηκε στο κράνος από σκάγια καραμπίνας.

Τέλος από τις δυνάμεις καταστολής συνελήφθησαν έξη άτομα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: