ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις στην Κερατέα. Το μεσημέρι της Κυριακής οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι στον Οβριόκαστρο (χώρος που έχει επιλεγεί από το κράτος για Χ.Υ.Τ.Α) προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να διώξουν τα σκαπτικά μηχανήματα του εργολάβου.

Οι μπάτσοι επιχείρησαν να απωθήσουν το πλήθος με χημικά, ξύλο κλπ.. Οι κάτοικοι αντεπιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες.  Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν διαδηλωτές-κάτοικοι.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν δημοσιογράφος του ALTER και, ελαφρότερα, ο δήμαρχος της Κερατέας. Λόγω των βίαιων συγκρούσεων, διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Λαυρίου.

Λέγεται πως κάτοικοι πυροβόλησαν στον αέρα με καραμπίνες από γειτονικούς λόφους για εκφοβισμό. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ με πετροβολητό και εκτοξεύσεις κοκτέιλ μολότοφ εκ μέρους των διαδηλωτών, ενώ για την αντιμετώπιση της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, που έχει προκαλέσει η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ, ανάβονται φωτιές. Είναι, επίσης, φανερό πως ένα κομμάτι των ανθρώπων που παίρνουν μέρος στις συγκρούσεις δεν ελέγχεται και δεν επηρεάζεται από το πνεύμα της συνδιαλλαγής.

Σε σχέση, τώρα, με τις εγκαταστάσεις διαφόρων ΧΥΤΑ (κοινώς σκουπιδότοποι) από τους κρατικούς μηχανισμούς και ανεξάρτητα από το «δίκαιο» των όσων προβάλλονται από τους εκάστοτε πληττόμενους κατοίκους διαφόρων περιοχών (αποζημιώσεις, αρχαιολογικοί χώροι, υποβάθμιση κ.λπ.) η ουσία βρίσκεται στα εξής:

α) Οι σκουπιδότοποι είναι προϊόντα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ανθρώπων κατά περιοχές κάτι που γίνεται με σκοπό την εξυπηρέτηση των εξουσιαστικών και εκμεταλλευτικών επιδιώξεων του κράτους και των κυρίαρχων ομάδων.

β) Οι συγκεντρώσεις σκλάβων σε αυτές τις περιοχές, –που φέρουν το όνομα πόλεις και περιβάλλονται από την αίγλη του εξουσιαστικού κατασκευάσματος που λέγεται πολιτισμός– είναι μια συνδυασμένη πρακτική  των εξουσιαστών για την καταστροφή της ανθρωπινότητας και τον ευνουχισμό της φύσης.

γ) Η μετατόπιση της θέσης των σκουπιδότοπων δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους διαφόρων περιοχών κι έτσι το κράτος, άλλοτε σαν «διαιτητής» κι άλλοτε απροκάλυπτα, επιβάλλει με τη βία τη θέλησή του σχετικά με το πού θα εγκατασταθούν αυτοί οι σκουπιδότοποι.

Η «λύση» που προβάλλεται κάθε φορά δεν είναι άλλη από την ανακύκλωση της μιζέριας και των συνθηκών πλήρους εξανδραποδισμού των σύγχρονων σκλάβων που ονομάζονται πολίτες. Κι αυτό ισχύει είτε στην περίπτωση που αυτοί βρίσκονται δίπλα στους ΧΥΤΑ, είτε ζουν μέσα στους σκουπιδότοπους που λέγονται πόλεις.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων, εφ’ όσον το θελήσουν. Και αυτή είναι η πλήρης εξάλειψη των εξουσιαστικών κι εκμεταλλευτικών σχέσεων που αναπαράγουν τις συνθήκες εξαθλίωσης και εξανδραποδισμού, η καταστροφή του κράτους και του ρυπαντή που λέγεται πολιτισμός και η δημιουργία αυτοδύναμων κοινοτήτων χωρίς κράτη και εξουσίες.

Να γίνουν τα ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπουργών)

Τα κράτη και οι πολιτισμοί ρυπαίνουν!

Δημοσιεύτηκε από Φ.Σ. και Η.Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: