ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ, ΜΑ ΤΙ ΤΣΙΡΑΚΙ…

«Δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να εκπροσωπηθούν», αποφάνθηκε ο Παπανδρέου λιβανίζοντας το νέο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά. Καλά ακούσατε, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τον Παπανδρέου παρέχεται πλέον η «ευκαιρία» στους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν την αδήλωτη εργασία και την ανομία στον εργασιακό χώρο!!!

Δεν είναι λοιπόν απλό τσιράκι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Δεν είναι απλά ο «άνθρωπος» τους. Δεν εισπράττει συνεχώς και περισσότερα χειροκροτήματα, γιατί δεν φέρει καμία αντίρρηση ούτε για τα μάτια τα κόσμου. Δεν υπερβάλλει ακόμα και η «σφιχτή» Μέρκελ, που ύστερα από τις χθεσινές αναγγελίες για τα εργασιακά δεν δίστασε να μιλήσει για τα «θαρραλέα» βήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ακόμη χειροπιαστό δείγμα του πώς οι ελπίδες του κόσμου μπορούν μέσα σε μικρό διάστημα να γίνουν συντρίμμια. Αυτό το σχήμα όντας ένα από τα δόρατα  του κρατισμού και των εξουσιαστών εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου, προσεταιρίστηκε και αξιοποιεί τους νύν και αεί κουταλοφόρους, αποτελεί τον αναγνωρισμένο διαχειριστή και διεκπεραιωτή των πλέον απάνθρωπων εξουσιαστικών σχεδιασμών και εξακολουθεί να ποδοπατά όλο τον υπόλοιπο κόσμο, υποστηρικτές του και μη. Το ίδιο έχει συμβεί και τα ίδια έχουν κάνει, όλες οι εξουσιαστικές συγκροτήσεις, σε κόμματα ή άλλου είδους μηχανισμούς, από την νυν ΝΔ και τους προγόνους της, μέχρι το ΚΚΕ και τις κάθε είδους αριστερές παραφυάδες της εξουσίας. Και δεν χωρούν, πλέον, άλλες αυταπάτες.

Ο Παπανδρέου υιός είναι πρωτοπόρος. Δίνει μαθήματα ολοκληρωτισμού  τόσο με αυτήν, όσο και με άλλες παρόμοιες δηλώσεις. Το ίδιο κάνει επανειλημμένα και ο Πάγκαλος. Και βρεγμένοι και δαρμένοι. Αυτή είναι η λογική τους. Σε γδέρνουν και σου προτείνουν να λες και ευχαριστώ. Ληστεύουν και λεηλατούν ακόμα και ότι έχει απομείνει από τα ψίχουλα που δίνουν στους σύγχρονους σκλάβους και αυτοαναγορεύονται σε «σωτήρες». Προχωρούν ισοπεδώνοντας και πανηγυρίζουν προειδοποιώντας ότι έχουν και άλλα κατά νου. Μοιάζουν με τους παλιούς τσιφλικάδες που δεν θεωρούσαν τους κολίγους τίποτα παραπάνω από υποζύγια στα οποία παραχωρούσαν ένα ξεροκόμματο και ένα μέρος να κοιμούνται λίγες ώρες. Εδώ έχουμε την πανηγυρική επιβεβαίωση των συνθηκών σκλαβιάς, που τώρα ξεγυμνώνονται από τα επιχρίσματα με τα οποία τις είχαν περιβάλλει κατά καιρούς οι εξουσιαστές και όσοι τους περιτριγυρίζουν.

Τίποτα δεν άλλαξε από τότε. Μια σταγόνα στον ωκεανό ο χρόνος που πέρασε, φτηνές αυταπάτες τα δικαιώματα, οι «κατακτήσεις» και οι «ελευθερίες». Μόνο που όπως και τότε τα κεφάλια των βασιλιάδων και των αρχόντων θα αρχίσουν να μην είναι και τόσο ασφαλή…

Οι διαδηλωτές στο Λονδίνο το απέδειξαν επιτιθέμενοι στον πρίγκιπα Κάρολο και στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε. Και όσο οι αστραπές πυκνώνουν, όσο οι κεραυνοί σχίζουν ταράζουν τα εξουσιαστικά όνειρα για κοινωνική συναίνεση τόσο πλησιάζει η ώρα της καταιγίδας…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: