ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ευχάριστα τα νέα από Αγγλία – η οργή των διαδηλωτών ξέσπασε στο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, στους μπάτσους και αλλού. Τόσο εκτιμούν το πολιτικό σύστημα οι διαδηλωτές που «την πέφτουν» στο αμάξι του πρίγκηπά τους!

Το όχημα που μετέφερε τον πρίγκηπα Κάρολο και τη Δούκισσα του Κόρνγουολ δέχθηκε επίθεση από οργισμένους διαδηλωτές μετά την ψήφιση του νόμου που αυξάνει τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια μέχρι και 9000 λίρες το χρόνο. Ένα τζάμι του αυτοκινήτου έσπασε και μπογιές το περιέλουσαν. Προφανές και το σοκ που υπέστησαν οι… γαλαζοαίματοι…

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Πλατεία του Κυνοβουλίου, επιθέσεις έγιναν σε κρατικά κτίρια όπως το Υπουργείο Οικονομικών (Treasury) και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι μπάτσοι έκαναν 22 συλλήψεις, ενώ 37 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και αρκετοί μπάτσοι.

Ο πρωθυπουργός David Cameron δήλωσε ότι ήταν «σοκαριστικό» που οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αμάξι του πρίγκηπα.

Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στο West End, με τους διαδηλωτές να σπάνε πολυτελή μαγαζιά στην Oxford Street. Περιποίηση δέχθηκε και το άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ενώ ένα φυλάκιο σεκιούριτι παραδόθηκε στις φλόγες.

Νωρίτερα πολλές αψιμαχίες ξέσπασαν με τους μπάτσους καθώς οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέλαβαν την πλατεία του Κυνοβουλίου έσπρωχναν τα κορδόνια των μπάτσων.

Φλεγόμενα οδοφράγματα στήθηκαν, συνθήματα γράφονταν συνέχεια και διάφορα αντικείμενα, ανάμεσά τους και μπάλες του… μπιλιάρδου (!)εκτοξεύονταν στους μπάτσους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: