ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ–1000 ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Περισσότεροι από 9.000 κρατούμενοι στις φυλακές, όπου συνολικά κρατούνται 12.600, συνεχίζουν εδώ και μια εβδομάδα την αποχή συσσιτίου, ενώ απεργία πείνας ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν 1000 κρατούμενοι.

Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των κρατουμένων εξέφρασε την έκπληξη και την προσβολή εκ μέρους της Πρωτοβουλίας από τις πρόσφατες δηλώσεις του Καστανίδη από τον οποίο προσωπικά «περιμένει πολλά πράγματα». Ακριβώς πόσα πολλά δεν ανέφερε… Αναφέρθηκε, πάντως, ακόμα και σε απόψεις δικαστών στα πλαίσια κοινοβουλευτικής συζήτησης «οι οποίες επεσήμαναν την ανάγκη αποσυμφόρησης, εξορθολογισμού και περιορισμού της αθρόας κακουργηματικότητας».

Απ’ ότι φαίνεται η αριστερά συνεπέστατη στις προτάσεις και στην δράση της με στόχο τον «εξορθολογισμό» των κινητοποιήσεων των φυλακισμένων –και όχι μόνο αυτών– έχει ήδη στρογγυλοκαθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, έτοιμη να παζαρέψει τους όρους αποσυμπίεσης μιας δύσκολης κατάστασης για το κράτος.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ακόμη και αν κανείς εστιάσει την προσοχή του, όσον αφορά την κινητοποίηση που εξελίσσεται, στα τυχόν «κέρδη» που μπορούν να αποκομίσουν οι κρατούμενοι είτε στο ζήτημα των συνθηκών εγκλεισμού είτε στην νομική φόρμουλα που θα οδηγήσει πολλούς στην έστω και πρόσκαιρη αποφυλάκιση, η παθητική «αντίσταση» μόνο το κράτος πιστώνει χρονικά και όχι μόνο.

Πρόκειται για ένα χιλιοπαιγμένο έργο με γνωστή αρχή, μέση και τέλος…

Εμείς, πάντως, θα επιμείνουμε στο ότι το απάνθρωπο μέσο βασανισμού ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝ’ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ. Μαζί με το κράτος που τις κατασκεύασε και τις συντηρεί!!!

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: