Πορείες σε άλλες πόλεις για την επέτειο της εξέγερσης του 2008

Στο Ηράκλειο σπάζονται τράπεζες και ΑΤΜ ενώ διαδηλωτές πετούν αυγά και μπουκάλια με νερό σε γραφεία του Πασοκ και σπάζουν την είσοδο κομματικών γραφείων του ΛΑΟΣ.

Στα Χανιά μετά από μια πολυπληθή διαδήλωση που κατέληξε στην Νομαρχία και όπου πετάχτηκαν πέτρες και αυγά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιείται επίθεση στους διαδηλωτές αρκετοί εκ των οποίων ξυλοκοπούνται.

Συμπλοκές και στην Λάρισα με νεαρούς διαδηλωτές να σπάνε κάμερα και τζαμαρία τράπεζας για να δεχθούν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε πρωινή μαθητική πορεία πέτρες δέχθηκαν το δικαστικό μέγαρο, μια τράπεζα και περιπολικά.

Το ίδιο σκηνικό και στον Βόλο όπου με συνεχή ρίψη χημικών και επεμβάσεις απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πρώτο σπάσιμο μιας τράπεζας, ενώ επίσης δακρυγόνα πετάχτηκαν και μέσα στο πανεπιστήμιου όπου κατέφυγαν κυνηγημένοι διαδηλωτές.

Στα Γιάννενα οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτίθενται στην πορεία ξυλοκοπώντας διαδηλωτές και κάνοντας ευρεία χρήση χημικών με αφορμή το σπάσιμο καμερών τράπεζας. Ακολούθησε επανειλημμένα άγριο κυνηγητό των διαδηλωτών προς διάφορες κατευθύνσεις, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς.

Πετρόπολεμος και στο Αγρίνιο με μαθητές να επιτίθενται σε αστυνομικές δυνάμεις που απαντούν με χημικά και προχωρούν σε προσαγωγές, ενώ μαθητική πορεία επιτίθεται και στο Α.Τ. Αγρινίου, ενώ καταλαμβάνεται και το Δημαρχείο Αγρινίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Στη Ζάκυνθο, κατά τη διάρκεια της απογευματινής πορείας πέφτουν πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα και οι μπάτσοι απαντούν με δακρυγόνα και κυνηγούν τους διαδηλωτές στα γύρω στενά. Είχε προηγηθεί και πρωινή πορεία στην οποία έγινε επίσης επίθεση με αυγά και νεράντζια στο τμήμα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: