Αργεντινή: ένοπλες και εμπρηστικές επιθέσεις

Η οργάνωση «Ταξιαρχία Luciano Arruga»* ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον μπάτσων που έγινε στις 24/11. Σε ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι της αστυνομίας που κατευθυνόταν από το Μπουένος Άιρες στο Σαν Νικόλας, σκοτώθηκαν 2 μπάτσοι και άλλοι 2 τραυματίστηκαν και πάρθηκε ο οπλισμός τους και άλλος εξοπλισμός. Επιχειρήθηκε επίσης να παρθεί και ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, χωρίς επιτυχία.

Στην ανάληψη ευθύνης αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη δολοφονία ιθαγενών μαχητών στη νότια Αργεντινή και στο Malos Aires, στο Barracas, Viedma, και στο βόρειο Bariloche.

Η επίθεση αναφέρεται ότι έγινε από τους «Πυρήνες των Ηρώων του 1917, Simon Radowtzky και Diego Petrissans».

Την ίδια μέρα έγινε επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του ηγέτη ενός εθνικιστικού, ξενοφοβικού κόμματος από τον «Πυρήνα Cardenas – Fuentealba».

Την επόμενη μέρα στο Rosario, μέλη του «Πυρήνα Joaquin Penina» λήστεψαν 60.000 πέσος από ένα θωρακισμένο όχημα της εταιρίας Frigorificο. Στην επίθεση σκοτώθηκε ένας μπάτσος και τραυματίστηκε ένας άλλος, ενώ πάρθηκαν και τα όπλα τους.

———————————————————————————————————————

* O γεννημένος το 1992 νεαρός Luciano Arruga εξαφανίστηκε στις 31/1/2009 μετά από προσαγωγή του από μπάτσους του Μπουένος Άιρες. Συγγενείς του καταγγέλλουν ότι ο νεαρός επιχειρήθηκε να στρατολογηθεί από τους μπάτσους, σε μια συνήθη πρακτική των μπάτσων της Αργεντινής, να στρατολογούν νεαρούς για κλοπές, ρουφιανιές κ.ά.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: