ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η φοιτητική συγκέντρωση, της 2 Δεκεμβρίου, άρχισε στις 12.00 μμ, ενώ η πορεία ξεκινά περίπου στις 2.20 μμ. Οι διαδηλωτές φθάνουν στην πλατεία Συντάγματος και κατευθύνονται μέσω της Β. Σοφίας στον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είναι παρατεταγμένες όπως συνήθως στο ύψος των λουλουδάδικων.

Στο σημείο αυτό η κεφαλή της πορείας αποκόβεται από το κυρίως σώμα που μένει μερικές δεκάδες μέτρα πιο πίσω και επιτίθεται με σημαίες στις διμοιρίες που κόβουν τον δρόμο. Οι κατασταλτικές δυνάμεις δεν αρκούνται στην χρήση χημικών αλλά αντεπιτίθενται στους διαδηλωτές που αποδεικνύονται απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν, άλλοι να ποδοπατηθούν και άλλοι να προσαχθούν.

Η πορεία ανασυγκροτείται στην πλατεία Συντάγματος και τελικά κατευθύνεται στα Προπυλαία και από εκεί μέσω της Πανεπιστημίου και της Πατησίων, ανεβαίνει την Αλεξάνδρας με προορισμό την ΓΑΔΑ. Οι διαδηλωτές βρίσκουν στο ύψος του Εφετείου τοποθετημένες κάθετα κλούβες και διμοιρίες που δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν, ενώ και τα γύρα στενά αστυνομοκρατούνται.

Παρʼ όλα αυτά οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι και οι διαδηλωτές επιστρέφουν επιτηρούμενοι στο Πολυτεχνείο όπου πραγματοποιείται μέχρι αργά το βράδυ το Συντονιστικό των Κατειλημμένων Σχολών.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: