Αντιμέτωποι με την κρατική βία κάτοικοι της ανατολικής Ινδίας

Κάτοικοι των χωριών του Δυτικού Μινγκαπόρ της Ινδίας βρίσκονται αντιμέτωποι με την κακοποίηση και τα βασανιστήρια των μπάτσων, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι ψάχνουν για Μαοϊκούς αντάρτες συνεχίζουν τη βάναυση μεταχείριση.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν τους αφήνουν να πάνε στα δάση και να μαζέψουν φύλλα και άλλα αγαθά του δάσους. Οι πιο πολλοί βγάζουν τα προς το ζην μαζεύοντας φύλλα και φτιάχνοντας πιάτα, μπολ και πουράκια.

«Φοβόμαστε την αστυνομία» δήλωσε ένας κάτοικος. «Μαζεύω φύλλα και τα πουλάω για τα προς το ζην. Τώρα, μπορούμε να μαζεύουμε ελάχιστα και δεν μπορώ να εξασφαλίσω φαί δυο φορές τη μέρα για την οικογένειά μου. Είμαι ο μόνος που μπορεί να βγάλει λεφτά για την οικογένειά μου. Η σύζυγός μου είναι γριά και ο γιος μου ανάπηρος» δήλωσε ο Bindu Mahata.

Πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πάνω από ένα γεύμα τη μέρα.

“Φοβόμαστε την αστυνομία. Κάθε πρωί στις έξι πάμε στη ζούγκλα για να μαζέψουμε φύλλα και επιστρέφουμε στις οκτώ. Ερχόμαστε νωρίτερα σπίτι για να αποφύγουμε τα βασανιστήρια της αστυνομίας στο δάσος», λέει ένας άλλος χωρικός, ο Rani Mahata.

Φυσικά το κράτος δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον στις εκκλήσεις των χωρικών.

Οι δυνάμεις της παραστρατιωτικής Κεντρικής Εθελοντικής Αστυνομικής Δύναμης (CRPF) και η αστυνομία της Δυτικής Βενγκάλης (Βengal) ξεκίνησαν αντι-Μαοϊκές επιχειρήσεις τον Ιούνιο του 2009.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: