ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς αναμένουν αναταραχή στις φυλακές της χώρας εν όψει και ενδεχόμενης διαμαρτυρίας με αποχή από το συσσίτιο.

Ας σημειωθεί ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές αναμένεται να ξεπεράσουν σύντομα τις 13.000 το 60% των οποίων είναι αλλοδαποί, ενώ περίπου 200 κρατούμενοι προστίθενται (!!!) καθημερινά λόγω της επίδειξης ζήλου των μηχανοκίνητων ομάδων της αστυνομίας που συλλαμβάνουν πολλούς «μικροεγκληματίες» που αδυνατούν να ξεπληρώσουν ακόμα και ποινές ενός μήνα που φθάνουν μόλις τα 600 ευρώ.

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει και ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος των «σωφρονιστικών» υπαλλήλων Α. Αραβαντινός που προειδοποιεί ότι σε λίγο θα χρειαστεί να τοποθετήσουν στρώματα ακόμα και στις τουαλέτες.

Στην κατεύθυνση της εκτόνωσης των αντιδράσεων, εκτός από την πρέζα και από τα ψυχοφάρμακα που δίνουν και παίρνουν ως μέσα «σωφρονισμού», το υπουργείο εξετάζει την αύξηση ορίου εξαγοράς των ποινών από τα δύο χρόνια στα τρία, και κυρίως την αλλαγή του νόμου περί ναρκωτικών με τον οποίο θα «εξορθολογιστούν» όλες οι επιβαλλόμενες ποινές συμπεριλαμβανομένων και των ισοβίων.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: