Δράσεις στην Ιταλία

Το απόγευμα της 21ης Νοέμβρη διοργανώθηκε διαδήλωση έξω από το Κέντρο Ταυτοποίησης & Απέλασης (CIE) στην οδό Mattei στη Μπολώνια, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους μετανάστες που κρατούνται εκεί. Όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους έγκλειστους με μεγάφωνα. Γύρω στις 5.30 το απόγευμα οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν κανονάκια νερού για να διώξουν τους μετανάστες που πλησίαζαν την πύλη.αλλά και τους διαδηλωτές.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης τόσο εξω όσο και μέρα στα κέντρα κράτησης, οι εξεγέρσεις και οι αποδράσεις δε σταμάτησαν τον τελευταίο καιρό σε Μιλάνο, Γκραντίσκα, Μπάρι, Μόντενα.

——————————————————————————————————-

Στο Ροβερέτο, ομάδα αγνώστων προκάλεσαν ζημιές σε μερικά μηχανήματα ανάληψης σε τράπεζες, και συγκεκριμένα μηχανήματα της Unicredit στην piazza Leoni, της BNL στη via Dante και BTB στη piazza Nazario Sauro, περιλούζοντάς τα με κολλώδες υγρό.

Συνθήματα για τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τη χρηματοδότηση ιταλικών στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό βρέθηκαν γραμμένα.

Οι αρχές αποδίδουν τις ενέργειες σε αναρχικούς-εξεγερσιακούς.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: