Συγκρούσεις στην Αλγερία

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα προχθές (22/11) στην Αλγερία, και συγκεκριμένα στη συνοικία “Diar El Afia” στο Kouba (Αλγέρι), όπου οι κάτοικοι των παραγκουπόλεων διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση 5 σπιτιών που χτίστηκαν πρόσφατα.

Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεσπάσουν και δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν και από τις δυο μεριές. Ένας μπάτσος έχασε το μάτι του και ένας άλλος έσπασε το πόδι του.

Οι συγκρούσεις κράτησαν όλη μέρα. Η αφορμή ήταν η κατεδάφιση κάποιων σπιτιών. Στην αρχή οι κάτοικοι διαδήλωσαν ειρηνικά και αρνούνταν να φύγουν από τα σπίτια τους. Έτσι κατέφυγαν στη βία αποκλείοντας δρόμους, καίγοντας λάστιχα και στήνοντας οδοφράγματα.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι, διαδηλωτές έκλεισαν το δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της συνοικίας Diar El Afia στην αγορά και στην παραγκούπολη. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν με γκλομπ για να τους διαλύσουν. Η οργή των διαδηλωτών εκφράστηκε και σπάστηκαν καταστήματα, κάηκαν αυτοκίνητα και με πέτρες και μαχαίρια αντιμετώπισαν τους μπάτσους.

Παρόμοιες συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει και τον προηγούμενο Οκτώβρη, με αφορμή το στεγαστικό, το οποίο είναι συχνά αφορμή για συγκρούσεις, παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών, όπως του προέδρου Abdelaziz Bouteflika, για… λύση στο στεγαστικό μέχρι το 2014.

Βίντεο από τις περσινές συγκρούσεις εδώ.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: