Ο «ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ» ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Η «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ» ΝΤΟΡΑ…

Μετά την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Αυγενάκη, και ο Κοντογιάννης έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος δηλώνοντας ότι κρατάει την βουλευτική έδρα πλέον ως ανεξάρτητος βουλευτής. Ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος σχολίασε τις εξελίξεις λέγοντας ότι «είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του Πασοκ».

Όσο για τον διαγραφέντα Αυγενάκη απέδωσε την διαγραφή του «στον παροξυσμό πανικού» από τον οποία «έχει καταληφθεί ο κ. Σαμαράς» και στην «παταγώδη πανελλήνια αποτυχία των προσωπικών πολιτικών του επιλογών στις αυτοδιοικητικές εκλογές», αλλά και «στην δυσανεξία του κ. Σαμαρά και της ομάδας του προς κάθε μη υποτακτική φωνή και δύναμη, εφ’ όσον αυτή δεν είναι η φωνή του Κυρίου του, κάτι που δείχνει ο ίδιος να απολαμβάνει», ενώ δεν ξέχασε να δείξει προς τα που βρίσκεται η «ελπίδα» σημειώνοντας ότι ψηφοφόροι ήδη άρχισαν να αναζητούν αλλού την ανανέωση δείχνοντας προς το νεοσύστατο κόμμα της Μπακογιάννη.

Η ίδια το χαρακτήρισε «κίνημα», η ΝΔ μιλάει για «μόρφωμα» που στόχο έχει την στήριξη του Πασοκ και ο Ε. Στυλιανίδης μας διαβεβαιώνει ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» πρεσβεύει τον «νεοφιλελεύθερο σοσιαλισμό».

Και εμείς οι καημένοι έχουμε αρχίσει να μπερδευόμαστε. Και με το δίκιο μας. Για να μετρήσουμε, όμως, ορισμένα πράγματα για να ξεμπερδευτούμε. Οι σταδιακές αποχωρήσεις ή διαγραφές βουλευτών της ΝΔ που έχει σχεδιαστεί να μεταπηδήσουν στη «Δημοκρατική Συμμαχία» θα πρέπει κάποια στιγμή να μπορούν να σώσουν τη δυνατότητα στο «κίνημα» να συγκροτήσει κοινοβουλευτική παρουσία επτά βουλευτών ώστε να κατοχυρωθεί περεταίρω ο θεσμικός του ρόλος μέσω επερωτήσεων κλπ.

Ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο η εκπροσώπηση έχει εξασφαλιστεί μέσω του διαγραφέντος Σκυλακάκη. Η Μπακογιάννη δεν είναι απλά μια παλιά καραβάνα του πολιτικού συστήματος, αλλά εξέφραζε και συνεχίζει, βέβαια, να εκφράζει συμφέροντα και απόψεις σημαντικών μερίδων της πολιτικής και οικονομικής ελίτ τόσο στο «εξωτερικό» όσο και στο «εξωτερικό». Η κίνηση της, λοιπόν, είναι «καταδικασμένη να πετύχει» γιατί πολύ απλά θα στηριχθεί δεόντως από τα ΜΜΕ, έχει γερές πλάτες και την επικρότηση από εφοπλιστικούς κύκλους έως την οικογένεια Μπους.

Και βέβαια είναι μια κίνηση που, όπως έχουμε ξαναγράψει, έρχεται να καλύψει –όσο της αναλογεί– ένα τεράστιο κενό πολιτικής εκπροσώπησης σημαντικών κοινωνικών κομματιών όπως αποδείχθηκε και από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: