Συγκρούσεις στην Ουγκάντα

Καθημερινά ξεσπούν συγκρούσεις ανάμεσα σε κομμάτια των καταπιεσμένων και των μηχανισμών του κράτους με διάφορες αφορμές. Η αντίσταση και η εξέγερση ενάντια στην κρατική βία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου διαχέεται η κρατική βία και επιβολή. Οι μηχανισμοί πλύσης εγκεφάλου των κρατών αποσιωπούν αυτά τα γεγονότα, τα οποία όμως δεν παύουν να λαμβάνουν χώρα είτε στις «ανεπτυγμένες» δυτικές μητροπόλεις είτε στις «υποβαθμισμένες» γωνιές του πλανήτη όπως η Ουγκάντα.

Την Τετάρτη 17/11 και μετά από 3 εβδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κάτοικοι του προαστίου Bugembe της πόλης Jinja βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Σύντομα ξέσπασαν συγκρούσεις στους δρόμους που κράτησαν για 4 ώρες. Οι μπάτσοι φλόμωσαν τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα. Όταν τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, τότε έριξαν σφαίρες στον αέρα. Οι διαδηλωτές απάντησαν με περισσότερες πέτρες. Η κυκλοφορία διακόπηκε, όλα τα οχήματα μπλοκαρίστηκαν και ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Jinja με την Iganga έγινε απροσπέλαστος.

Δύο μπάτσοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η εταιρία ηλεκτρισμού αποσύνδεσε δύο μετασχηματιστές πριν 3 εβδομάδες χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανένα.

Αξιωματούχος έριξε το φταίξιμο στους «νόμιμους» καταναλωτές που θα έπρεπε να ρουφιανέψουν όσοςυ έπαιρναν «παράνομα» ρεύμα χωρίς να πληρώνουν.

Οι γειτονιές του Bugembe θυμίζουν ακόμα πεδίο μάχης…

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: