Εντείνονται οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς από εθνικιστικές πολιτοφυλακές, υπό πλήρη κρατική κάλυψη, στην πλατεία Αττικής

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι περιπολίες και οι επιχειρήσεις εκφοβισμού με ξυλοδαρμούς μεταναστών σε σπίτια και καταστήματα και απόπειρες εμπρησμού στον αυτοσχέδιο χώρο –που λειτουργεί ως τζαμί στην πλατεία Αττικής– από τις γνωστές συμμορίες, μιας μερίδας κατοίκων και νεοναζί.

Ανάλογα περιστατικά εξελίχθηκαν και πάλι την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη με τις αστυνομικές δυνάμεις απλά να επιβλέπουν και να καταγράφουν τα αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις μάλιστα που οι τραυματισμένοι μετανάστες προσφεύγουν για τα σχετικά στο Α.Τ. της περιοχής απλά η ένταση μεταφέρεται σε εκείνο το σημείο προφανώς ως επίδειξη δύναμης και παραδειγματισμό των υπολοίπων…

Την ίδια στιγμή ο Καρατζαφέρης ξεσπαθώνει δεόντως στην Ολομέλεια της βουλής:

«Πήρατε την Ελλάδα και την κάνατε Μοζαμβίκη και Σικάγο του Μεσοπολέμου», «Δείτε τα σπίτια. Έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά. Παράθυρα μεγάλα και φεγγίτες, όλα έχουν κάγκελα. Ο Έλληνας δεν ζει καλά, όχι γιατί ο τόπος του είναι πάνω στη Σαχάρα και δεν παράγει τίποτα, αλλά λόγω του αποπνικτικού περιβάλλοντος που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν από κοινού επιβάλλει. Όποιος σηκώνει ανάστημα και λέει «όχι» σ’ αυτό το κατεστημένο, την καθεστηκυία τάξη της μίζας και της λωποδυσίας, τον λένε φασίστα, ρατσιστή και ξενοφοβικό», ενώ ευθέως στήριξε τις σχετικές επιθέσεις επικρίνοντας την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αντιπροτείνοντας, μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, την λειτουργία πολλών μικρότερων …ευκτήριων οίκων.

Και ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Παπουτσής –για να μην μείνει πίσω– ανήγγειλε, με σχετικές δηλώσεις του, εκστρατεία για την πάταξη της «λαθρομετανάστευσης» και την προστασία της έννομης τάξης.

Τέλος στη πλατεία Κοτζιά παρ’ ολίγο να ξεκινήσει συμπλοκή μεταξύ 300 περίπου μουσουλμάνων που προς στιγμή εξαγριώθηκαν θεωρώντας ότι βεβηλώθηκε το Κοράνι κατά τον έλεγχο ενός αιγυπτίου από αστυνομικούς που κατέσχεσαν ορισμένους παπύρους.

Είναι φανερό σε κάθε περίπτωση ότι οι πασοκικοί διαχειριστές των κρατικών υποθέσεων πριμοδοτούν την δράση των «ακραίων στοιχείων» που κινητοποιούνται ως πολιτοφυλακές αφ’ ενός για να τους δυναμώσουν ως αντίβαρο στην γενικότερη παρουσία αναρχικών-αντιεξουσιαστών και αφετέρου για να εμφανιστεί γενικότερα και όχι μόνο προς το εσωτερικό ότι υπάρχει κοινωνική πίεση και αναταραχή για το ζήτημα της ανέγερσης τζαμιού. Επί πλέον οι πασόκοι αναγνωρίζουν επισήμως, πλέον, την βαρύτητα που έχει γι’ αυτούς μία συμμαχία διευρύνοντας, το μέτωπο με το ΛΑΟΣ και προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής. Μια συμμαχία που, ως συνήθως, χτίζεται με έργα και πολιτικές εφαρμογές.

Η Χρυσής Αυγή, σαφώς ενδυναμωμένη από την ανάληψη και θεσμικού ρόλου από τον επικεφαλής της, που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, είναι φανερό ότι θα παραμείνει στις επάλξεις του «αγώνα» για την εμπέδωση του ελέγχου σε πλατεία Αττικής και Αγ. Παντελεήμονα με σαφείς διαθέσεις επέκτασής τους σε γειτονικές περιοχές…

Το ζήτημα βέβαια με την ανέγερση τζαμιού που έφερε και η μουσουλμανική κοινότητα με τον δικό της τρόπο στο προσκήνιο με πρόσχημα τις πρόσφατες θρησκευτικές εκδηλώσεις της «ανοικτής προσευχής» σε 15 σημεία στην Αττική, δεν πρόκειται να μείνει εσαεί στις ρωμαϊκές καλένδες. Απλά η κάθε πλευρά παζαρεύει τους όρους και τις συνθήκες που μπορεί να επιβάλλει μέχρι την στιγμή εκείνη. Και τα συμφέροντα δεν είναι λίγα…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: