Περνάει ο προϋπολογισμός της Τρόϊκας, εξαφανίζουν τα ΜΜΕ την πορεία του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…

Και ενώ το σύνολο των ΜΜΕ μαζί με την αντιπολίτευση λιβάνισαν με το παραπάνω τον Παπανδρέου για την «γενναία» στάση του απέναντι στην Μέρκελ την οποία επέκρινε καταλογίζοντας τις ευθύνες για πρόθεση καθώς με την στάση του γερμανικού κράτους θα περιέλθουν σε «νέα κρίση» «προβληματικά» κράτη της ευρωζώνης, η πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 εξαφανίστηκε εντελώς από τα λεγόμενα κεντρικά δελτία ειδήσεων κάποιων καναλιών (Μέγκα, Άλτερ), ενώ σε άλλα υπήρξε αναφορά δεκαπέντε δευτερολέπτων συνοδευόμενη με ένα φευγαλέο πλάνο (Αντένα).

Έτσι για τα νέα μέτρα που άλλωστε μας είχε υποσχεθεί ο Παπανδρέου με την γνωστή ….κατηγορηματική του δήλωση προεκλογικά, εμφανίζονται διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη οι ανοιχτά πλέον συγκάτοικοι σε μια ιδιόμορφη κυβερνητική συνεργασία Πασοκ-Λαος-ΝΔ-Μπακογιάννη. Οι σχετικές δηλώσεις του Καρατζαφέρη που για τον Παπανδρέου που «σήκωσε το ανάστημα του στην Γερμανία» είναι  ενδεικτικές, ενώ ο «αντάρτης» Παπανδρέου προβάλλεται επίσης από διεθνή μέσα όπως το ΒΒC που φιλοξενούν δηλώσεις του.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τις αιτίες τής τόσο μεγάλης μετεκλογικής στήριξης του Παπανδρέου από τους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς εταίρους. Τα μέτρα που έρχονται σφίγγουν και άλλο τα λουριά, η εκλογική πίττα μοιράστηκε, και η κοινωνία πρέπει να μείνει με κάθε τρόπο καθηλωμένη παρ’ ότι όλοι γνωρίζουν ότι το ξέσπασμα είναι θέμα χρόνου.

Η ουσία βέβαια δεν βρίσκεται στο αν θα εκταμιευτεί ή όχι η νέα δόση του δανείου και αν είναι αληθινές ή ψεύτικες οι απειλές αυστριακών ή γερμανών αξιωματούχων που γυαλίζουν τα δόντια τους δηλώνοντας ότι η κοινοτική «αλληλεγγύη» στο ελληνικό κράτος δεν είναι μονόδρομος. Η άσκηση ψυχολογικής βίας στο σύνολο της κοινωνίας πρέπει να διατηρηθεί με την ταυτόχρονη προβολή ενός «θαρραλέου» πρωθυπουργού που στέκεται άφοβα απέναντι σε μεγαθήρια όπως το γερμανικό κράτος, τα λέει «χύμα και τσουβαλάτα» ανυψώνοντας το πεσμένο ηθικό των υπηκόων του…

Και όσο το «λιοντάρι» του Πασοκ βρυχάται στους δανειστές μας, άλλο τόσο θα σφίγγει την μέγγενη στο εσωτερικό. Και πάμε για την τελική ευθεία…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.