O «ΣΩΤΗΡΑΣ», ΤΟ «ΣΩΤΗΡΙΟ ΔΙΛΗΜΜΑ» ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ…

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα.
Σχετικά με την εκλογική κατραπακιά που έφαγε με τον πιο ηχηρό τρόπο το σύνολο των κομματικών σχηματισμών πραγματικά δεν έχουμε να πούμε πολλά. 23% το Πασοκ έναντι 21% της ΝΔ έναντι 12% του συνόλου της αριστεράς (μικρότερο από το ποσοστό του ενιαίου ΣΥΝ το 1989 για να μην ξεχνιόμαστε). Αυτά είναι τα πραγματικά ποσοστά που πήραν κι όχι αυτά που με τα γνωστά τους τεχνάσματα εμφανίζουν.

«Αναγέννηση» της ΝΔ και  «ολική επαναφορά» είδε ο δύσμοιρος Σαμαράς (φανερά υπηρεσιακός πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης) με 550.000 ψήφους λιγότερους μέσα σε ένα χρόνο. Είπε λοιπόν με το μπαταρισμένο χέρι (τυχαίο;) και την βραχνή φωνή εκτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα: «Η Ν.Δ. κατάφερε σχεδόν να μηδενίσει την διαφορά με το Πασοκ, μόλις ένα χρόνο μετά την μεγάλη ήττα στις εκλογές του 2009».

Και συνέχισε την παπαρολογία λέγοντας «ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης έπειτα από τέτοια ήττα δεν έχει καταφέρει τέτοιας κλίμακας ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η αναγεννημένη ΝΔ μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες πέτυχε στους στόχους τους».

Ωπα, τώρα το πιάσαμε. Οι στόχοι της «αναγεννημένης» ΝΔ είναι να ακολουθεί καταπόδας το Πασοκ στην πανωλεθρία. Χάνει 1.100.000 ψηφοφόρους το Πασοκ από κοντά και οι γαλάζιοι, χάνουν και αυτοί 550.000. Είναι, μάλιστα, σε τόσο τραγική κατάσταση που και οι δυο βαφτίζουν το κρέας ψάρι υποβοηθούμενοι βέβαια από τα ΜΜΕ που άλλοτε χαρακτηρίζουν απλά «λαβωμένο» τον Παπανδρέου (βλ. Ελευθεροτυπία), και άλλοτε αρκούνται σε μια ήπια κριτική, αφού απλά τον «μαλώνουν» (όπως ο Πρετεντέρης) που έβαλε αυτό το περιβόητο «σωτήριο δίλημμα» και τώρα αναγκάζεται να βάλει την ουρά στα σκέλια.

Φυσικά η εξαπάτηση έχει για μιαν ακόμη φορά πολλά ποδάρια. Αφού ο εκβιασμός περί «πρόωρων» εκλογών τελικά όπως φαίνεται δεν απευθυνόταν μόνο στην κοινωνία που φυσικά δεν μάσησε, αλλά στα υπόλοιπα κόμματα και τους πασοκικούς σφουγγοκωλάριους, που φυσικά δεν έχουν κανένα λόγο να θέλουν νέες εκλογές, οι οποίες θα αποδυναμώσουν και άλλο την εκλογική τους δύναμη. Ο Παπανδρέου τους στέλνει το μήνυμα: βλέπετε τι θα γίνει αν πάμε σε εκλογές, μην με πιέζεται λοιπόν και βάλτε και άλλη πλάτη τώρα που έρχονται τα δύσκολα και αναμένονται κοινωνικές αντιδράσεις.

Οι τόνοι, λοιπόν, θα πέσουν κι άλλο γιατί δεν συμφέρει κανένα η όξυνση ούτε στα αστεία. Όσο για το ΚΚΕ θα μαντρώσει τους οπαδούς του του στις συνήθεις ελεγχόμενες κινητοποιήσεις που φυσικά δεν πρόκειται να κάνουν να ιδρώσει το αυτό κανενός Παπανδρέου και καμίας Τρόικας. Τα δε Συνασπιστήρια και τα ξαδερφάκια τους αλαβανάκια και κουβελάκια, αυτά και αν βγήκαν από την εκλογική διαδικασία με κομμένα τα αυτάκια.
Άντε «λεβέντες»  να δούμε τι θα κάνετε αν την επόμενη Κυριακή ψάχνετε με το ντουφέκι για ψηφοφόρους και δεν θα βρίσκετε…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: