Συγκρούσεις και δολοφονίες από μπάτσους στο Μαρόκο

Ερασιτεχνικά βίντεο δημοσιεύτηκαν χθες από κατοίκους του Laayoune (πρωτεύουσα της Δυτικής Σαχάρας – που έχει προσαρτηθεί από το Μαρόκο) που δείχνουν κτίρια πυρπολημένα και μαροκινούς διαδηλωτές να συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Όλα ξεκίνησαν μετά τη βίαιη εκκένωση του κάμπινγκ διαμαρτυρίας του Gdeim Izik. Δακρυγόνα, φωτιές και μεγάλη ζέστη συνθέτουν το σκηνικό. Οι μπάτσοι κατέστρεψαν και πυρπόλησαν πολλές σκηνές που φιλοξενούσαν περίπου 20.000 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους κατοίκους της Σαχάρας που βρίσκονταν εκεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, απαιτώντας να λήξει ο κοινωνικός και οικονομικός αποκλεισμός που βιώνουν μέσα στη γη τους και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων για να κερδίζει το Μαρόκο και το διεθνές κεφάλαιο.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα Laayoune με τα πόδια, σε μια απόσταση 15 χλμ. περίπου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7 νεκρούς στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στους δρόμους της πόλης. Ανάμεσά τους κι ένας 90χρονος που δεν εθεάθη ξανά από τότε που ξηλώθηκαν οι σκηνές νωρίτερα. Επίσης κρατικά κτίρια όπως το λιμενικό, το ταχυδρομείο, η περιφερειακή τηλεόραση και άλλα περιφερειακά κυβερνητικά κτίρια φέρονται να πυρπολήθηκαν. Η ισπανική El Mundo επιβεβαιώνει τις συγκρούσεις και κάνει λόγο για το μαροκινό στρατό που επιτίθεται στους κατοίκους με θωρακισμένα άρματα. Πολλοί κάτοικοι συνελήφθησαν και πολλές έρευνες σε σπίτια έχουν γίνει.

Η σιωπή που έχει επιβληθεί στα δυτικά και όχι μόνο ΜΜΕ ευνοεί τη συνέχιση των εγκλημάτων των εξουσιαστών του Μαρόκο.

Πολλές ιστοσελίδες οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σαχάρα έχουν επίσης δεχθεί λογοκρισία.

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνονται μαροκινοί διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κάτι που δε θα αρέσει σε πολλούς αριστερούς συνωμοσιολογούντες της Δύσης:

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: