Συγκρούσεις στο Όκλαντ μετά την απόφαση για τη δολοφονία του Όσκαρ Γκραντ

 150 συλλήψεις έγιναν στο Όκλαντ την Παρασκευή

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους μπάτσους που έριξαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Όλα άρχισαν μετά την απόφαση του δικαστηρίυ για τη δολοφονία του έγχρωμου Όσκαρ Γκραντ από το μπάτσο Johannes Mehserle. Τελικά δέχτηκε την ελάχιστη ποινή των 2 χρόνων φυλάκισης. Στο άκουσμα της απόφασης οργισμένοι διαδηλωτές διέσχισαν δρόμους της πόλης προκαλώντας φθορές σε πολυτελή καταστήματα και κατοικίες.

Οι μπάτσοι συνέλαβαν 152 άτομα με τις κατηγορίες του βανδαλισμού, παράνομης συγκέντρωσης και διατάραξης ειρήνης. Δεκάδες αυτοκίνητα κοντά στο Lake Merritt δέχθηκαν επίθεση.

Πέτρες και μπουκάλια πετάχτηκαν εναντίον των μπάτσων, ένας μπάτσος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και ένας αφοπλίστηκε.

Ο πυροβολισμός του Όσκαρ Γκραντ σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό την Πρωτοχρονιά του 2009 είχε βιντεοσκοπηθεί από κινητό τηλέφωνο και είχε προκαλέσει ξανά συγκρούσεις.

Τον Ιούλιο ένα δικαστήριο καταδίκασε το μπάτσο-δολοφόνο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, κάτι που προκάλεσε νέο γύρο διαδηλώσεων και συγκρούσεων στην πόλη. Και τότε, όπως και στα προχθεσινά, οι αρχές και οι «ειρηνικοί» διαδηλωτές μιλούσαν για «αναρχικούς και άλλους βίαιους διαδηλωτές που παρεισέφρυσαν στην πορεία».

Ακολουθεί παλιότερο βίντεο:

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: