ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΔΕΜΑΤΑ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου ελληνικής αστυνομίας, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ακινητοποίησαν και συνέλαβαν στο Παγκράτι δύο άτομα 22 και 24 ετών που έφεραν μαζί τους τσαντάκια μέσης, το καθένα από τα οποία περιείχε ένα πιστόλι και γεμιστήρες, ενώ ένας από τους δύο συλληφθέντες φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, περούκα και καπέλο τζόκεϋ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση σε σακίδιο που βρέθηκε στην κατοχή τους εντοπίσθηκαν δύο παγιδευμένα δέματα, που εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Τα δέματα είχαν ως παραλήπτες την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ στην κατοχή τους βρέθηκε απόδειξη παράδοσης ενός ακόμα δέματος με παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας, που εξουδετερώθηκε αργότερα, επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.47 σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι, όπου και τραυματίστηκε ελαφρά μια υπάλληλος. Το παγιδευμένο δέμα είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση τους δύο νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς καθώς είχε εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Με δεύτερη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες των συλληφθέντων χωρίς να αναφέρονται τα ονόματά τους (πράγμα όμως που έγινε από αρκετά ΜΜΕ) με τις γνωστές παροτρύνσεις για την ενεργοποίηση κάθε πρόθυμου ρουφιάνου  που θα ήθελε να δώσει πληροφορίες για τα πρόσωπά τους.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: