Αναταραχή σε φυλακές του Βελγίου

BRUGES – Εμπρησμός στο τμήμα της απομόνωσης των φυλακών (20/10)
Eνώ οι φύλακες έκαναν απεργία, ένας κρατούμενος έβαλε φωτιά στο κελί του στην απομόνωση. Το τμήμα αυτό χτίστηκε πρν 2 χρόνια για να απομονώνει τους πιο ανυπότακτους κρατούμενους και ήδη είχε καταστραφεί πριν 1 χρόνο περίπου. Οι μπάτσοι επενέβησαν για να εκκενώσουν το χώρο. Το κελί καταστράφηκε ολοσχερώς, άλλα κελιά επίσης καταστράφηκαν και φαίνεται ότι η απομόνωση θα κλείσει πάλι.
————————————————————————————————————
ΜΟNS – Aπόδραση με εκρηκτικά και φωτιά στις φυλακές
Το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια του περιάτου, άγνωστοι δράστες πέταξαν εκρηκτικά στον τοίχο της φυλακής. Τρεις κρατούμενοι απέδρασαν ενώ και άλλοι μπήκαν στη σειρά αλλά η τρύπα στον τοίχο δεν ήταν αρκετά μεγάλη. Την επόμενη μέρα οι φρουροί κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για την απόδραση. Σε απάντηση, πολλοί κρατούμενοι άρχισαν να σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε ένα κτίριο, χωρίς όμως επιτυχία (17/10)
————————————————————————————————————
TOURNAI -Φάρσα για βόμβα και εμπρησμός στις φυλακές (13/10)
Οι φρουροί στο Τουρνέ κατέβηκαν σε απεργία πριν λίγες μέρες. Η απεργία θα συνεχιστεί, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν περίπατοι, επισκέψεις κτλ. για τους κρατούμενους. Τη νύχτα της Τρίτης έγινε τηλεφώνημα για βόμβα στις φυλακές. Την Τετάρτη δεκάδες κρατούμενοι άρχισαν να σπάνε τα κελιά και τις υποδομές της φυλακής. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: