ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ (Παπανδρέου) ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ (Μαρκεζίνης)

Ή, αυτό το «όνειρο» το ’χουμε ξαναδεί…

Δεν θα μείνουμε στα ουκ ολίγα και πράγματι διασκεδαστικά σαρδάμ του Παπανδρέου, παρ’ ότι κατά βάθος ήταν και οι μοναδικές στιγμές, που είπε μεγάλες αλήθειες: ότι θα δημιουργήσει 600.000 νέες θέσεις ανεργίας (ναι, το είπε…) ή ότι κάνει προσπάθειες να χτυπήσει την διαφάνεια (ναι, και αυτό το είπε…).

Ούτε θα μείνουμε στις ουκ ολίγες επιδείξεις θράσους και ωμότητας : είπε ότι θα ήθελε να δώσει και άλλες αυξήσεις στους συνταξιούχους!!! Ακόμη, δεν θα σταθούμε στα οράματα που δήθεν βλέπει (φως στην άκρη του τούνελ, μα πόσο μεγάλη είναι πια αυτή η άκρη….) και στην ανάγκη που νιώθει να μας μεταδώσει το μεγάλο αυτό χάρισμα.

Θα σταθούμε στις ασκήσεις εκβιασμού που προχώρησε και άλλωστε ήταν η κύρια αιτία της διακαναλιακής συνέντευξης όπου απαίτησε να προβληθεί επί δυόμισι ώρες ως ο απόλυτος προύχοντας αυτής της μικρής επαρχίας της Τρόικας.

Με τί απείλησε ο Παπανδρέου; Μα με νέες εκλογές και ουσιαστικά με κυβέρνηση συνεργασίας, αφού αν όντως βουλιάξει το Πασοκ στις λεγόμενες αυτοδιοικητικές-καλλικρατικές εκλογές το ίδιο θα γίνει και σε ενδεχόμενες βουλευτικές που θα ακολουθήσουν με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τα σενάρια μιας ή περισσοτέρων κυβερνήσεων συνεργασίας, ή αλλιώς προσωπικοτήτων όπως ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης.

Ο σερ (καμία σχέση με τον σερ Μπιθί), μάλιστα, «καθήλωσε» όπως διαβάζουμε το κοινό του προ ημερών σε ομιλία του με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα». Τον παρακολούθησαν 2000 άτομα στην κατάμεστη αίθουσα της Μ. Βρετανίας, από το νομικό Αντ. Βγόντζα που παρουσίασε και το συγγραφέα και το έργο του μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον ευρωβουλευτή Σταύρο Δήμα, την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη, την κυρία Σαμαρά, ακαδημαϊκούς, καθηγητές, πρέσβεις, νομικούς, οικονομολόγους και γενικώς «περίλαμπρα» άλλα τινά ονόματα της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ.

Ο σερ που θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στο συγκριτικό δίκαιο έχει γράψει 34 βιβλία και 130 νομικά άρθρα, ενώ έχει διδάξει στην Οξφόρδη, στο Λάιντεν της Ολλανδίας και στο Τέξας. Τον τίτλο του σερ τον κονόμησε, για τις νομικές του μελέτες, από την Βασίλισσα της Αγγλίας της οποίας και τυγχάνει επίτιμος νομικός σύμβουλος. Υπήρξε επί πλέον σύμβουλος του Χέλμουτ Κολ, του Ζακ Σιράκ και του Μπιλ Κλίντον.

Ας δούμε, όμως, και μερικές φράσεις του σερ: «Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο στην οικονομία! Εάν εμείς βαρέσουμε κανόνι οι γάλλοι και οι γερμανοί τραπεζίτες θα είχαν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο», «το δάνειο πρέπει να αυξηθεί πέραν των 110 δις», «εγώ προσωπικά πιστεύω ότι οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας».

Προχώρησε, μάλιστα σε πανηγυρικό κλείσιμο λέγοντας: « Εάν τα μέσα ενημέρωσης δεν πάψουν να παρουσιάζουν ειδήσεις και σχόλια, δημιουργώντας σύγχυση, εάν οι πολιτικοί μας δεν αντιληφθούν ότι, όπως τα τρόφιμα, έτσι και αυτοί έχουν ημερομηνία λήξης και πρέπει να αποσυρθούν από τα ράφια της …βουλής, εάν δεν αποφασίσουμε ότι πρέπει οι έλληνες να χαράσσουμε την εξωτερική μας πολιτική, και όχι οι ξένοι, τον λόγο θα τον πάρει ο λαός! Γιατί ο λαός δεν θέλει εξεταστικές επιτροπές, δίκες και εκδίκηση, αλλά τιμωρία όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Θέλει δικαιοσύνη και αλλαγή. Αλλιώς η αλλαγή θα έρθει από το πεζοδρόμιο!».

Κάτι το επίθετο Μαρκεζίνης (ο πατέρας του είχε διοριστεί πρωθυπουργός από την χούντα) κάτι τα επαναστατικά λογύδρια, κάτι αυτά περί πεζοδρομίου μάλλον γυρίζουμε στο ’65 και δεν το καταλάβαμε….

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: