ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ…

«Αν κλέψετε, είστε σημαδεμένοι», προειδοποιεί πινακίδα έξω από το κατάστημα των McDonald’s κοντά στο δημαρχείο της πόλης του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

Περί τίνος πρόκειται; Αφορά την εγκατάσταση στις εισόδους καταστημάτων μιας συσκευής σε μέγεθος βιβλίου, η οποία όταν ενεργοποιείται ψεκάζει τους κλέφτες με ένα μείγμα συνθετικού ανθρώπινου DNA, ώστε αργότερα αν εντοπιστούν να μπορεί να ανιχνευτεί με μια συσκευή υπεριώδους φωτός, που θα κάνει ορατό το χαρακτηριστικό κάθε φορά μείγμα που χρησιμοποιεί το κάθε κατάστημα. Η ενεργοποίηση του σπρέι επιτυγχάνεται με το τράβηγμα ενός ειδικού χαρτονομίσματος από την ταμειακή μηχανή.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η χρήση ενός άλλου μείγματος DNA, με το οποίο έχουν επαλειφθεί 5.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο πανεπιστήμιο Έρασμος, καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τεχνολογικού πάρκου με την ονομασία Creative Factory πλησίον του λιμανιού. Όποιοι επιχειρήσουν να τους αφαιρέσουν «μαρκάρονται» από αυτό το υλικό.

Η χρήση ενός τέτοιου μέσου ελέγχου και αστυνόμευσης, λόγω του ότι πρόκειται για ψεκασμό που δεν αφήνει ορατά ίχνη, καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί να έχει απίστευτες εφαρμογές, που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν αρκετά εξουσιαστικά όνειρα και τάσεις για ολοκληρωτικό έλεγχο.

Μέχρι βέβαια να φάνε τα μούτρα τους για άλλη μια φορά.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: