Το Sky News σκηνοθετεί συνεντεύξεις με «Ταλιμπάν»

H μητρική εταιρία της Sky News είναι η News Corporation, συχνά αναφέρεται ως News Corp., είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολυ-εταιρία media (μετά την The Walt Disney Company και την Time Warner Company) με στοιχεία του 2008, και η τρίτη εταιρία στη διασκέδαση το 2009. Ο πρόεδρος της εταιρίας αυτής και δ. σύμβουλος είναι ο γνωστός Rupert Murdoch.

Στη «συνέντευξη» αυτή που δημοσίευσε το Sky News στις 17/10/2010 αναφέρεται ότι «η Αγγλία είναι ο μεγαλύτεορς χρηματοδότης των Ταλιμπάν» και άλλα εμετικά κατασκευάσματα που έφτιαξε η φαντασία των διαχειριστών της εξαπάτησης αυτού του μεγάλου ομίλου «ενημέρωσης».

Εκπρόσωπος των μουτζαχεντίν με δήλωσή του σε ιστοσελίδα αναφέρει: «Καμία τέτοια συνέντευξη δεν έλαβε χώρα, οι άνθρωποι που απεικονίζονται σ’ αυτή τη συνέντευξη σαν Μουτζαχεντίν δεν είναι Μουτζαχεντίν αλλά ηθοποιοί που πληρώθηκαν από το Sky News για να σκηνοθετήσουν αυτή την πλαστή συνέντευξη για να πλασάρουν την προπαγάνδα τους ενάντια στο Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν. Όλα όσα έχουν ειπωθεί σ’ αυτή την συνέντευξη είναι τελείως σκουπίδια, το Sky News θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτή την απάτη όσον αφορά τη δημοσιογραφία και τη Βρετανία«.

Ας δούμε όμως μερικά από τα άθλια ψέματα που αναφέρονται στη δήθεν συνέντευξη:

«Ένας διοικητής των Ταλιμπάν είπε στο Sky News ότι η πλειοψηφία της χρηματοδότησης έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αφοσιωμένοι μαχητές είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις υπό τις διαταγές του.

Η σκηνοθεσία έχει ως εξής: ο δημοσιογράφος υποτίθεται ότι οδηγείται σε ένα σκοτεινό μέρος στην επαρχία Κουνάρ, όπου εμφανίζονται 30 αντάρτες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

«Είπε ότι είχε ειδική άδεια από την ηγεσία των Ταλιμπάν για να μας μιλήσει και η σύνηθης διαταγή να παίρνουν τους ξένους ως ομήρους ανεστάλη γι’ αυτή τη συνάντηση…

…Ο διοικητής είπε ότι ήταν διατεθιμένοι να διαπραγματευτούν με τις αρχές αλλά η πρώτη απαίτηση στην ατζέντα ήταν αδιαπραγμάτευτη, να αποσυρθούν τα ξένα στρατεύματα.»

Και μετά:

«Οι αδερφοί μας στο Πακιστάν και τη Βρετανία είναι πλούσιοι και στέλνουν λεφτά στους ηγέτες μας που τα διανέμουν και τα χρησιμοποιούν για να συνεχίσουμε την αντίσταση….

… Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλα τα ξένα κράτη ότι θα επιτεθούμε σε οποιοδήποτε χρόνο. Μπορεί να είναι τις επόμενες δυο εβδομάδες ή μπορεί σήμερα, αύριο ή μεθαύριο».

Ο σκοπός αυτής της πλαστής συνέντευξης είναι προφανής: να δικαιώσει τις «αντι»τρομοκρατικές φλυαρίες των πολεμοχαρών καθαρμάτων του ΝΑΤΟ εμφανίζοντας την εικόνα μανιακών ισλαμιστών που είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε δυτικές χώρες, ώστε να συνεχίζουν τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» με βομβαρδισμούς, γενοκτονίες, δολοφονίες και τη συνέχιση της παραγωγής και διακίνησης ηρωίνης στα κατεχόμενα εδάφη του Αφγανιστάν.

Παράλληλα να εμφανίσει ως αληθινούς τους ισχυρισμούς των στρατοκρατών του ΝΑΤΟ ότι υπάρχουν «αντάρτες» που συνομιλούν με την κυβέρνηση, κάτι το οποίο οι ίδιοι έχουν αρνηθεί πολλές φορές τα τελευταία 2 χρόνια, ώστε να ανυψώσουν το ηθικό τους που έχει καταρρακωθεί από τη συνεχιζόμενη επιτυχή αντίσταση στα βουνά και τις πόλεις του Αφγανιστάν.

Το ψέμα άλλωστε είναι και το πρώτο που μαθαίνουν στις σχολές δημοσιογραφίας αυτά τα άθλια κοράκια που τολμάνε και λέγονται δημοσιογράφοι.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: