Τα ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, ο ΕΠΑΡΧΟΣ του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. και το «ΨΥΧΙΚΟ» του ΨΥΧΑΡΗ…

Άρχισε τα διαγγέλματα ο Παπανδρέου, ο γνωστός έπαρχος του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ στον ελλαδικό χώρο. Ξεκινώντας προχώρησε στην επίταξη του χώρου, που βρίσκεται κάθε φορά το κύριο άρθρο της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, αφού όπως διαβάζουμε, και ο εκδότης Στ. Ψυχάρης (βοήθεια μας) «εξηγεί», το «Βήμα παραχωρεί σήμερα τον χώρο του κυρίου άρθρου στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Πασοκ κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Μα, θα πει κάποιος, κοτζάμ δισέλιδο άρθρο με φωτογραφιάρες, η μία με τον έπαρχο να ατενίζει το μέλλον και να χαμογελά με την γνωστή του αναισθησία με φόντο την Ακρόπολη γεμάτη σκαλωσιές (το πιάσατε το υπονοούμενο;) και η άλλη να απεικονίζει τον έπαρχο ανάμεσα σε Μέρκελ και Σαρκοζί (μάλλον κάτι ανάμεσα στην Σκύλλα και στην Χάρυβδη), τι ανάγκη είχε από τις λίγες αράδες που «κλέβει» από την στήλη του εκδότη. Τυχαίο: Δε νομίζουμε…

Μήπως είναι ψυχάρα ο Ψυχάρης και παραχωρεί τις λίγες αράδες του πρωτοσέλιδου; Μπα ούτε κι αυτό μας πείθει. Αυτός δεν ανάβει ούτε κερί στο «άγιο του» στο Άγιον Όρος.

Μήπως ο Παπανδρέου «κλέβοντας» τις λίγες αράδες του κυρίου άρθρου μας στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσει στις τσέπες όλων ούτε ευρώ; Διόλου απίθανη μια τέτοια προσέγγιση.

Και για να μην σας παιδεύουμε. Καταλήξαμε ύστερα από πολύωρη αναζήτηση, αλλά και από αποκλειστικές «πληροφορίες» σε πιο κοινότυπες ερμηνείες.

Στην δύσκολη στιγμή που περνάει ο έπαρχος παίρνει τηλέφωνο τον εκδότη και του λέει:

«Έλα Σταύρο, τα πράγματα έχουν στριμωχτεί άγρια. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις, ξέρεις εσύ τώρα ποιες, αυτές που έχουμε εμείς και που έχετε και εσείς και δείχνουν τα μαύρα μας τα χάλια, δεν με αφήνουν να κοιμηθώ. Θέλω να αρχίσω τα διαγγέλματα. Πλησιάζει και η 28η Οκτωβρίου και νομίζω ότι ταιριάζει. Δεν θα πω κανένα ΟΧΙ, αυτό δεν γίνεται με τίποτα, αλλά κάτι τέτοιο, όπως ότι “μπορεί να έχουμε διανύσει ήδη μεγάλη απόσταση από το χείλος του γκρεμού στο οποίο είχαμε βρεθεί αλλά η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει”. Πως σου φαίνεται; Α, και ξέχασα να σου πω. Θέλω να φαίνεται όσο πιο καθαρά γίνεται ότι το Βήμα είναι δική μου εφημερίδα. Θέλω να το καταλάβουν όλοι και οι από πάνω μου και οι από κάτω μου, γιατί άσε (που να σου λέω!) τα έχω κάνει κυριολεκτικά πάνω μου».

O Ψυχάρης δεν έφερε αντιρρήσεις, αφού ήξερε ότι και αυτή τη φορά με το αζημίωτο θα έκανε αυτό το «ψυχικό».

Όσο για τις εντυπώσεις μας από πρώτο διάγγελμα, τύφλα να έχει ο Μινχάουζεν.
Σταχυολογούμε τα πιο χοντρά και ανυπόφορα ψέματα προς τέρψιν των αναγνωστών:

1. «Οι Θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο».
Πάτο ήθελε να πει, ο καημένος, και τον λέμε ψεύτη, ένα μικρό λάθος έκανε. Δεν μπορεί να είναι τόσο θρασύς και να γράφει και να εννοεί «τόπο»

2. «Ότι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».
Ορίστε μια επίδειξη φιλαληθείας. Τι λέει ο καλός μας Παπανδρέου «πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί». Λέει σε ποιους έχουν δεσμευτεί; Δεν λέει. Και επειδή βέβαια έχει δεσμευτεί και για άλλες τινές «μικροεπιβαρύνσεις», βρε αδελφέ, το ομολογεί για να είναι εντάξει…

3. «Το 2011 θα είναι σύμφωνα με το σχέδιο μας η τελευταία χρονιά της ύφεσης».
Λέει και κανένα αστείο για να χαλαρώσει λίγο την ένταση…

4. «Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά εφαρμογής του Μνημονίου στη χώρα μας».
Σαφής όπως πάντα ο έπαρχος. Τι λέει ο άνθρωπος; Ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά εφαρμογής αυτού του μνημονίου, όχι του επόμενου ούτε του παρά-επόμενου;

5. «Σήμερα βρισκόμαστε στο κομβικό σημείο όπου αποφασίζουμε είτε ότι συνεχίζουμε μπροστά , όχι μόνο για την σωτηρία, αλλά και για την αναμόρφωση της χώρας μας, για να χτυπήσουμε δηλαδή τα αίτια της κρίσης, είτε ότι πάμε πάλι πίσω στην χρεοκοπία».
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή.

Ο δρόμος για την διακαναλιακή συνέντευξη άνοιξε λοιπόν. Καλή συνέχεια έπαρχε, θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: