ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 12ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ «ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ» ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ;;;

Ο μικρός μόλις δώδεκα ετών, έσπρωξε 80χρονη, της αφαίρεσε την τσάντα, που περιείχε 610 ευρώ και τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί λίγο πιο μακριά από περαστικούς. Συνελήφθη και ο 59χρονος πατέρας του για  παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Βολικές εξηγήσεις και ερμηνείες περί παραμέλησης του παιδιού από την οικογένεια θα κρύβουν το σκοτεινό αύριο όχι μόνο για τον συγκεκριμένο δωδεκάχρονο, αλλά για τόσους και τόσους ανθρώπους που χαρακτηρίζονται για έκνομη συμπεριφορά και τοποθετούνται ήδη στο «περιθώριο».

Μόνο που αυτό το «περιθώριο» αρχίζει και διευρύνεται συνεχώς. Μόνο που αυτό το «περιθώριο» αρχίζει και περιλαμβάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους, που το είχαν ακουστά μόνο από τις κακόηχες ειδήσεις, ειδήσεις από «άλλο» κόσμο, ειδήσεις που αφορούσαν «άλλους» ανθρώπους, τους ξοφλημένους, τους «ξεγραμμένους».

Άλλος ένας «ξεγραμμένος» πιτσιρικάς λοιπόν; Θα αναλάβει την διαπαιδαγώγηση του κάποιος κοινωνικός λειτουργός, ο πατέρας θα δικαστεί, θα καταδικαστεί και η ζωή συνεχίζεται.

Μόνο που οι «ξεγραμμένοι» μερικές φορές αποδεικνύονται αγκάθια στην αρχή και ρόδα που ανθίζουν στην συνέχεια. Είναι οι «ξεγραμμένοι» που αποφασίζουν αυτοί πως θα εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους με την εξουσία, με την αδικία, με το «λάθος» που έκαναν ή με το «σωστό».

Είθε, με όλη μας την ψυχή, ο μικρός να είναι από αυτούς τους «ξεγραμμένους»…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: