ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΥΜΠΛΟΚΕΣ

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πορεία περίπου 1000 διαδηλωτών ξεκινά από τα ΤΕΙ Ρεθύμνου και κατευθύνεται προς Creta Pallas, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων με την παρουσία της υπουργού παιδείας, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Διαδηλωτές, που βρίσκονται στο «κεφάλι» της πορείας επιχειρούν να «σπάσουν», όχι και με μεγάλο σθένος, το μπλόκο που έχουν στήσει οι κατασταλτικές δυνάμεις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο, ενώ διμοιρίες βρίσκονται σε επιφυλακή σε διάφορα σημεία στα πλάγια του δρόμου, που οδηγεί στο Creta Pallas.

Η ρίψη δακρυγόνων υποχρεώνει την πορεία σε γρήγορη οπισθοχώρηση, ενώ διαδηλωτές αρχίζουν πετροπόλεμο, που δεν διαρκεί πολύ. Δύο διαδηλωτές τραυματίζονται ο ένας από πέτρα που δέχεται στο κεφάλι από άλλο διαδηλωτή και ο έτερος από γκλομπιά μπάτσου, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρεται και διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα.

Κατά την διάρκεια της επιστροφής της πορείας στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, που αστυνομοκρατείται, εκδηλώνεται επίθεση σε εποχούμενο μπάτσο, σπάζεται η μηχανή, ενώ ο ίδιος δέχεται καδρονιές. Τελικά η μηχανή παραδίδεται σε αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούν την πορεία. Σπάζεται επίσης ΑΤΜ, μια κάμερα και οι τζαμαρίες τραπεζών.
Προσάγονται τέσσερις διαδηλωτές που τελικά αφήνονται ελεύθεροι.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: