ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΥΚΙΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ…

Τα μυστικά γκάλοπ φαίνεται έχουν αναγκάσει τον Παπανδρέου και τους συν αυτώ να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Έτσι ήρθε η αναγγελία για την χορήγηση προεκλογικού «βοηθήματος» σε 500.000 συνταξιούχους, αλλά και η «υπόσχεση» ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανέργους.

Το «τρομερό» βοήθημα που θα δοθεί στους συνταξιούχους τον Δεκέμβρη, προέρχεται από τα 100.000.000 ευρώ που έχουν μείνει στα κρατικά ταμεία από την δεύτερη δόση του «επιδόματος αλληλεγγύης» που δεν καταβλήθηκε, και θα κυμανθεί από 100 έως 300 ευρώ!!!

Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν καταβλήθηκε η δεύτερη δόση για να πέσουν λίγα ψιχουλάκια από το τραπέζι προεκλογικά μπας και μαζευτεί κανένα ψηφαλάκι παραπάνω, από ανθρώπους που βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση και μετρούν πλέον και το τελευταίο ευρώ, που θα μπορούσαν να διαθέτουν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Νομίζει ο αγύρτης και η ελεεινή παρέα του πως ο κόσμος της φτώχειας θα ξεχάσει ότι έκοψε το καλοκαιρινό επίδομα δίνοντας μόνο 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Με αυτά τα κλεμμένα από το υστέρημα των φτωχών θέλει να το παίξει και Χουβαρντάς.

Η αθλιότητα, βέβαια, μεγαλώνει καθώς αυτή η κοροϊδία χαρακτηρίστηκε από τον Παπανδρέου «ελάχιστος φόρος τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους. Όσο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων, εδώ πράγματι η συγκίνησή μας για το φιλάνθρωπο πρόσωπο της εξουσίας απογειώνεται.

Γιατί να πρωτομιλήσουμε; Για το γεγονός ότι σε τόσα και τόσο νοσοκομεία δεν λειτουργεί τίποτα, να αναρωτηθούμε πώς θα βρει κάποιος άνεργος τα απαιτούμενα για το απαραίτητο «φακελάκι» χρήματα, ή για το γεγονός ότι ακόμα και οι ασφαλισμένοι δεν καλύπτονται για σοβαρά περιστατικά, ή τέλος ότι στο κάτω-κάτω η ανεργία αφορά σε μεγάλο βαθμό νεαρές ηλικίες;

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται επίσης και για διακαναλιακή συνέντευξη όπου αναμένεται με «βαρύ» ύφος να θέσει το δίλημμα: ή αυτός και το μνημόνιο ή το χάος.

Κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό, κάπου το έχουμε ξανακούσει…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: