ΕΝΤΟΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο πραγματικά αστυνομοκρατούνταν χθες λόγω της φοιτητικής διαδήλωσης, της αναμενόμενης επίσκεψης Ερντογάν, αλλά και της άφιξης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών και στους σταθμούς του μετρό. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια, λοιπόν, επιθυμεί ο Γιωργάκης για να συζητήσει τα καθέκαστα με τον Ερντογάν. Και δεν είναι λίγα αυτά που έχουν να πουν ή μάλλον να φρεσκάρουν, γιατί οι «βαριές» αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί με την συμμετοχή βέβαια σημαντικών κέντρων της κυριαρχίας.

Και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο. Το Αιγαίο και η Κύπρος λόγου χάρη αποτελούν ζωτικά «σημεία» και πολλοί όχι άδικα συνεχίζουν να τα εντάσσουν στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, θα πλασαριστούν ως μια υπόθεση «φιλίας», «συνεργασίας», και «ειρηνικής συνύπαρξης» με κέρδος και για τις δύο πλευρές, αφού όπως διαφημίζουν τόσα και τόσα παπαγαλάκια της εξουσίας θα περικοπούν και οι πολυδάπανοι εξοπλισμοί.

Τα σύνορα αλλάζουν για μιαν ακόμη φορά. Απλά δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι «φορτισμένες» λέξεις που μπορεί να ξυπνήσουν κάποια παλιά πάθη. Γιατί ο εθνικισμός ήταν και παραμένει ένας μοχλός για τους κυρίαρχους, που τον χρησιμοποιούσαν πάντα κατά βούληση… Ή δεν τον χρησιμοποιούσαν. Δικό τους το μαχαίρι δικό τους και το καρπούζι…

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: