Γιατί οι καταληψίες μαθητές δεν είναι τα εκπαιδευμένα σκυλάκια σας…

Αφίσα που κυκλοφόρησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις-καταλήψεις του1990-1991

Ναι, λοιπόν οι καταληψίες μαθητές δεν είναι τα «καλά» παιδάκια, τα υπάκουα και τα πειθαρχημένα που θα θέλατε όλοι, γονείς και κηδεμόνες, καθηγητές, εισαγγελείς, αστυνομικοί και υπουργείο.

Είναι τα «κακά» παιδιά, που έχουν καταλάβει το σχολείο τους και εμποδίζουν τους επιμελείς μαθητές να κάνουν μάθημα.

Είναι τα «κακά» παιδιά, ή όπως αλλιώς σας αρέσει, «κακομαθημένα» ή «προβληματικά και παραμελημένα» παιδιά χωρισμένων οικογενειών, οι «συνήθεις μετεξεταστέοι» και «αδιάφοροι» για το μάθημα.

Τις πρώτες μέρες σκύψατε με δήθεν ενδιαφέρον πάνω σε ορισμένα αιτήματα, που έφθασαν στ’ αυτιά σας. Κουνήσατε το κεφάλι γεμάτοι κατανόηση. Όσο περνούν, όμως, οι μέρες αρχίζετε να δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό. Οι αγανακτισμένοι γονείς άρχιζαν να πληθαίνουν έξω από τα κατειλημμένα σχολεία, απειλώντας μάλιστα ορισμένοι να εισβάλλουν με την βία, χέρι-χέρι με κάποιους «υπεύθυνους» καθηγητές.

Το μήνυμα ήταν ένα. Είτε με το καλό είτε με το άγριο οι καταλήψεις πρέπει να σταματήσουν. Αφού «έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνει τίποτα».

Μάλλον εσείς δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Μάλλον δεν έχετε νιώσει, έστω, και για λίγο ότι ο «κόσμος» σας δεν τους κάνει, ότι οι  περισσότεροι απ’ αυτούς δεν σκοπεύουν να γίνουν τα εκπαιδευμένα σας σκυλάκια. Ότι δεν μπορείτε να τους δώσετε κανένα «καλό» παράδειγμα. Ούτε το μέλλον, που σχεδιάζετε, τους κάνει. Γι’ αυτό σας το χαρίζουν δίχως δεύτερη σκέψη. Δεν είστε απλά χρεωκοπημένοι. Είστε και τυφλοί, γιατί νομίζετε ότι εκπροσωπούν ή ανήκουν σε μια ακόμη χαμένη γενιά.

Και γιατί δεν εκπροσωπούν κανενός είδους χαμένη γενιά. Γιατί τα ψίχουλα, που αποτελούν τα διάφορα αιτήματα, να ξέρετε ότι είναι πολύ λίγα για να τους εξαγοράσουν. Γιατί με τις καταλήψεις εκτός των άλλων παίρνουν πίσω λίγο από τον χρόνο που εσείς τους έχετε κλέψει.

Είναι θυμωμένοι και αυτοί οι πιτσιρικάδες και δεν σας λογαριάζουν και το ξέρετε. Σας βολεύει πολύ να τους ονομάζετε, απλά, κοπανατζήδες, αδιάφορους για το μάθημα και να τους εκβιάζετε με περισσότερες ώρες μάθημα ακόμα και τα σαββατοκύριακα.

Όσο για τους εισαγγελείς και τους αστυνομικούς, που ψάχνουν για υποκινητές και αξιόποινες πράξεις είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι φοβερίζοντάς τους θα τους φοβίσουν.
Και όσοι ψάχνουν για πληροφορίες, να είναι και πάλι σίγουροι ότι έχουν μια πληροφορία να πάρουν και μάλιστα από τα χείλη των ιδίων:
«Είμαστε όλοι υποκινητές, ας έρθουν να μας συλλάβουν»!!!

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: