Τυποεκδοτική: Οι απολύσεις και οι παραπλανήσεις

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και μερικές εβδομάδες το ΚΚΕ μέσω της «Τυποεκδοτικής» που ελέγχει προχώρησε σε απολύσεις. Αυτό, ίσως, να μην προκαλεί καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τα «έργα και ημέρες» του Περισσού. Παρουσιάζει, όμως, ενδιαφέρον το τί απάντησε η κ. Παπαρήγα στη Βουλή την Παρασκευή, σε νύξη που τις έγινε για τις συγκεκριμένες απολύσεις: » έγιναν εξ αιτίας της παύσης της συνεργασίας με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία έκαναν δικές τους μονάδες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν στην επιχείρηση φέσια εκατ. ευρώ«.

Και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τί διαφορετικό θα απαντούσε ένας καπιταλιστής απ’ την απάντηση που έδωσε η κ.Παπαρήγα; Τίποτα το διαφορετικό. Η επιχειρηματολογία είναι κοινή: «πέσανε οι δουλειές», «αυξήθηκε το κόστος», «αθέμιτος ανταγωνισμός ανταγωνιστών» κλπ.

Και φυσικά ως γνήσια σταλινική που παραπλανεί το κοπάδι, ισχυρίστηκε οτι η «Τυποεκδοτική» υπάρχει «για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους». Ενώ, όπως είναι ευρέως γνωστό, η «Τυποεκδοτική» τυπώνει και άλλες εφημερίδες και έντυπα ενώ παίρνει και κρατικές δουλειές.

Το ΚΚΕ ΑΕ διέρχεται και αυτό οικονομική κρίση. Άντε, πάμε και για άλλα κουπόνια, για άλλο οικονομικό σαφάρι σε πρώην κνίτες και νυν επιχειρηματίες.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: