ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δεκάδες κρατούμενοι κυρίως ιρακινοί, Αφγανοί, αλλά και μαροκινοί, πακιστανοί, αλγερινοί και κούρδοι έγκλειστοι της Β΄ και κυρίως της Γ΄ Πτέρυγας (όπου κρατούνται περίπου 500 μετανάστες) των Φυλακών Κορυδαλλού, συνεπλάκησαν κρατώντας αυτοσχέδια όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ατόμων, αλλά και δύο «σωφρονιστικών» υπαλλήλων.

Οι αιματηρές συμπλοκές ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Γ΄ Πτέρυγα και συνεχίστηκαν με μεγάλη σφοδρότητα για πολλές ώρες μέχρι την 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, για να συνεχιστούν το πρωί της Κυριακής στην Β΄ Πτέρυγα, όπου δεν αναφέρθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Και στις δύο πτέρυγες προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές.

Οι έγκλειστοι στις πτέρυγες αυτές παραμένουν κλειδωμένοι στα κελιά τους για την αποφυγή νέων επεισοδίων, όπως ισχυρίστηκε η διεύθυνση των Φυλακών, που εφαρμόζει το συγκεκριμένο πειθαρχικό μέτρο.

Η Ομοσπονδία «Σωφρονιστικών» υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα δύο σημαντικότερα αίτια είναι η υπερσυμφόρηση των φυλακών με σημαντικές παρενέργειες στις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και η αλλαγή του εγκληματικού χάρτη με τη μετάλλαξη της παραβατικής συμπεριφοράς από τους παραβατικούς, τόσο έξω στην κοινωνία, όσο και μέσα στις φυλακές κατά την κράτησης τους», ενώ καταλήγει θεωρώντας ότι «οι επιρροές από αντιλήψεις, πολιτισμούς, θρησκείες, ιδεολογίες, συνήθειες και αντιδράσεις που θεωρούν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή, ως συγκρίσιμο μέγεθος, αντάμωσαν με την φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση και την εγκατάλειψη. Μαζί με όλα αυτά, η διαφθορά από πολιτική υποχρέωση για την πάταξη της, έγινε επιχείρημα πολιτικής υπεροχής».

Φυσικά πρόκειται για φτηνά μαθήματα ανθρωπισμού από την Ομοσπονδία ανθρωποφυλάκων που χαρακτηρίζει απλά «υπερσυμφόρηση» τον εγκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων που βασανίζονται στα κρατικά μπουντρούμια.

Όσο για τις αιτίες των αιματηρών συμπλοκών μεταξύ των μεταναστών στις φυλακές πέρα από τις περισπούδαστες κοινωνιολογικού τύπου αναφορές, τις οποίες διανθίζουν και υπονοούμενα περί πολιτισμικών και θρησκευτικών κινήτρων (διαφορές λόγου χάριν σουνιτών και σιιτών), απ’ αυτές λείπει εκκωφαντικά το ζήτημα του πρεζεμπορίου μέσα στις φυλακές.
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε….

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: