ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ…

Τι κρύβεται πίσω από τις «μυστικές» συνομιλίες Καρατζαφέρη-Μολυβιάτη; Θα επανενωθεί η «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ή όχι; Θα αναπαλαιωθεί η γαλάζια «πολυκατοικία» ή πάει για γκρέμισμα;

«Αστεία πράγματα», θα πει κάποιος. «Πρόκειται για τα συνηθισμένα τερτίπια των πολιτικών». Και δεν έχει άδικο. Γιατί περί ποιας «μυστικής» συνομιλίας πρόκειται όταν η σχετική είδηση διοχετεύεται και δημοσιεύεται στο «Βήμα» λίγες ημέρες πριν από συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ;

Για να δούμε, λοιπόν, περί τίνος πρόκειται. Ο Πέτρος Μολυβιάτης ήταν προσωπικός συνεργάτης επί δεκαετίες του ιδρυτή της ΝΔ Κ. Καραμανλή, ο ανιψιός του οποίου τον τοποθέτησε στην θέση του υπουργού Εξωτερικών το πρώτο κρίσιμο διάστημα της πρωθυπουργίας του. Επομένως, η διαφημιζόμενη επαφή του με τον Καρατζαφέρη θέλει να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Αλλά δεν είναι η μόνη επαφή που διαφημίζεται. Έτσι ο Καρατζαφέρης ο οποίος είχε διαγραφεί το 2000 από την ΝΔ, επειδή χαρακτήρισε «Σαλώμη» το Άρη Σπηλιωτόπουλο, σήμερα παραδέχεται ότι συνομιλεί μαζί με την …Άρη-Σαλώμη, τον οποίο μάλιστα επαινεί δεόντως διαβεβαιώνοντας ότι «είναι άλλος ο Άρης του 1998 από τον Άρη του 2010». Καλά αυτό το καταλάβαμε και εμείς.

Επίσης φροντίζει να διαλαλεί ότι αφουγκράζεται τις «κοινές σκέψεις και τις αγωνίες και άλλων», όπως ο Μεϊμαράκης. Ο Καρατζαφέρης, βέβαια, δεν διαγράφηκε επειδή «απερίσκεπτα» έκανε την «απρέπεια» να χαρακτηρίσει Σαλώμη τον Σπηλιωτόπουλο. Απλά ο χαρακτηρισμός που επέλεξε ήταν η αφορμή για την δρομολογούμενη «σύγκρουση» του με την ηγεσία της τότε ΝΔ και την κατασκευή ενός νέου κόμματος –με τα γνωστά χαρακτηριστικά– που μπόρεσε να σταθεροποιήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό και αυτή τη στιγμή από την μια να στηρίζει επαρκώς την μνημονιακή κυβέρνηση του Παπανδρέου και από την άλλη να σέρνει τον χορό για την επανενοποίηση της «μεγάλης» κεντροδεξιάς παράταξης, που «μοιάζει» χωρισμένη σε τρία κομμάτια.

Όσο για την Μπακογιάννη είναι πραγματικά γουστόζικο να την ακούει κανείς να καταφέρεται εναντίον των «δύο μεγάλων» κομμάτων επειδή αναλώνονται αντιπαρατιθέμενα με την ….ανταλλαγή βίντεο μεταξύ τους. Και «λίγο» πιο «εκεί» ο Τσίπρας κάνει ότι τσακώνεται με τον Αλαβάνο, διαφημίζοντας και αυτοί όσο μπορούν τον «καυγά» μεταξύ τους αλλά και με τον Κουβέλη.

Κατανοητός ο πόνος όλων των κομματικών, αφού νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια και κάνουν τον παν για να ανακτήσουν τον χαμένο κοινωνικό έλεγχο. Η τεχνική τους, που δεν είναι βέβαια πρωτότυπη, είναι δοκιμασμένη. Κατασκευάζουν διαφορές μεταξύ τους, «χωρίζουν» για να ξαναενωθούν, εμφανίζονται «τσακωμένοι» σήμερα για να είναι μέλι-γάλα αύριο.

Διακαής επιθυμία τους είναι να μειωθεί η κοινωνική αποστροφή που υπάρχει για όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς, να πείσουν ότι έχουν διαφορές μεταξύ τους, (αλλά και να παρουσιάσουν ενωτικό προφίλ για τους ματαιόδοξους οπαδούς), ότι είναι ακόμα σε θέση να «τάξουν» λαγούς με πετραχήλια. Να πείσουν, ακόμη, το σύνολο της κοινωνίας ότι είναι συνένοχη, ότι υπάρχει καθολική διαφθοράς του κοινωνικού χώρου και, επί πλέον, να τον ταυτίσουν όσο γίνεται περισσότερο με τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Θα δούμε, λοιπόν, πολλά «επεισόδια» ακόμη. Θα απολαύσουμε πολλές «συμφιλιώσεις», αλλά και νέους «καυγάδες», θα ανοίξουν πολλά «νέα» χαρτιά και θα καούν άλλα τόσα.
Η συνέχεια επί της οθόνης.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: