Επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Μεξικό

Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για την επίθεση σε λεωφορείο της αστυνομίας στο Μεξικό:

«Mε αυτό το κείμενο, η Ομάδα Κομάντο Fanya Kaplan των Αυτόνομων Πυρήνων για Άμεση Επανάσταση Práxedis G. Guerrero δηλώνει ότι πραγματοποίησε την ακόλουθη πράξη σαμποτάζ κατά τη διάρκεια της νύχτας της 14ης προς 15η Οκτώβρη. Χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια βόμβα, επιτεθήκαμε σε ένα λεωφορείο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SSP-DF). Το λεωφορείο ήταν παρκαρισμένο μπροστά από το γραφείο του Γενικού εισαγγελέα στην οδό Avenida Obrero Mundial in στο προάστιο Navarte, λίγα μόλις μέτρα από το ανατολικό αρχηγείο των SSP-DF. Oι ειδικές δυνάμεις και ο Γενικός εισαγγελέας είναι άμεσα υπεύθυνοι για τις συνεχιζόμενες φυλακίσεις αναρχικών συντρόφων στην Πόλη του Μεξικό.

Αυτή η βομβιστική επίθεση σε περιουσία που ανήκει σ’ αυτούς που προστατεύουν το κεφάλαιο και το κράτος θα έπρεπε να ιδωθεί σαν μια ένδειξη ότι συνεχίζουμε τον αγώνα, που γίνεται πιο άμεσος και αδιαμεσολάβητος με κάθε επίθεση… […] Αυτή τη φορά πυροδοτήσαμε ένα μηχανισμό ικανό να προκαλέσει μόνο μικρές ζημιές. Την επόμενη φορά, ο άμεσος στόχος μας θα είναι η αστυνομία. Είτε λέγεται δικαστική, ομοσπονδιακή, στρατιωτική, ή δικαστές που είναι πιστοί καταπιεστές στην υπηρεσία των ισχυρών, των οποίων την περιουσία φυλάνε.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους από οικονομική ανάγκη, αλλά ξέρουμε επίσης ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς καταλαβαίνουν ότι η δουλειά τους είναι να συνιστούν ένα καταπιεστικό όργανο -το ίδιο που εξαπέλυσε τους ξυλοδαρμούς και τα βασανιστήρια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις 2 Οκτωβρίου, το ίδιο που ευθύνεται για τα βασανιστήρια στην Guadajara το 2004, το ίδιο που δολοφόνησε και βίασε στο Atenco, το ίδιο που κλέβει και εκβιάζει στους δρόμους κάθε μέρα. Παραβιάζουν τα καθήκοντά τους και τα πολύτιμα σηματάκια τους και γαλόνια, αλλά αυτά δε σημαίνουν τίποτα σ’ εμάς. Την ίδια στιγμή, προσπαθούν να επιβάλλουν την εξουσία τους, δέρνοντας όποιον ζει, ντύνεται, σκέφτεται, αγαπάει ή μιλάει αντι-συμβατικά. Γι’ αυτό δεν αντέξαμε άλλο, κι αυτή είναι η απάντησή μας.

Αυτά τα καταπιεστικά όργανα είναι τα ίδια που έδειραν και βασάνισαν τον Adrián και τον Abraham, τα ίδια που βασάνισαν το Γιάννη Δημητράκη στην Ελλάδα για να προστατεύσουν την καπιταλιστική παγκόσμια τάξη, τα ίδια που κρατάνε φυλακισμένους τους αντι-εξουσιαστές συντρόφους μας στη Χιλή. Είμαστε σε πόλεμο με όλες τις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Είμαστε σε πόλεμο για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου.

Η αστυνομία της Πόλης του Μεξικό, ηγούμενη από τον Mancera, έχει αποτύχει πολλές φορές να σταματήσει το κύμα σαμποτάζ από διάφορα ομάδες ενάντια σε σύμβολα του κεφαλαίου. Θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν επειδή θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί. Η πρωταρχική μας σκέψη είναι ότι αυτές οι πράξεις δείχνουν ότι η Πόλη του Μεξικό, ακόμα και με το βρώμικο «σοσιαλδημοκρατικό» σύστημα, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Η καταστολή και η παρενόχληση συνεχίζονται, με τον καπιταλισμό και την καταστροφή του περιβάλλοντος να πηγαίνουν χέρι-χέρι, παρά την προσπάθεια να βαφτούν πράσινα.

Παρεμπιπτόντως, πόσο ειρωνικό είναι ότι στην τωρινή δημοφιλή ταινία για τη διακίνηση ναρκωτικών, ο διεφθαρμένος αρχηγός της αστυνομίας – που συνεργάζεται με τους διακινητές ναρκωτικών και κλέβει χρήματα από τους φτωχούς – ονομάζεται επίσης  Mancera; Η ζωή είναι γεμάτη συμπτώσεις.

Λευτεριά στους αναρχικούς και πολιτικούς κρατούμενος!

Λευτεριά στον Braulio Duran!!!

Καθολική αλληλεγγύη με τους Χιλιανούς συντρόφους που φυλακίστηκαν για την «Υπόθεση των Βομβών»!!!

Για την καταστροφή της καπιταλιστικής κοινωνικής ειρήνης και κοινωνικής τάξης!!!

Επίθεση στο στρατιωτικό-αστυνομικό κράτος κάθε μέρα!!!

Σε πόλεμο με το κράτος.

—Αυτόνομοι Πυρήνες για την Άμεση Επανάσταση Práxedis G. Guerrero, Πόλη του Μεξικό, 15/10/2010″

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: