ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΜΦΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ…

«Οι Διευθυντές των σχολείων και οι λοιποί καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές, ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας σχολείων» συνιστά αξιόποινη πράξη, η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη».

Πίσω από το συγκεκριμένο φιρμάνι βρίσκεται ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μπακέλας, ο οποίος δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «οι γονείς των μαθητών πρέπει να πληροφορηθούν, δια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολείου, ότι σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους –μαθητές από την διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν αυτεπάγγελτα διωκόμενοι (άρθρο 360ΠΚ)».

Την ίδια στιγμή βροχή επιδίδονται βροχή από κλήσεις σε διευθυντές σχολείων της δυτικής Αττικής και εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να παρουσιαστούν σε Αστυνομικά τμήματα και να «δείξουν» τους μαθητές που υποκινούν τις καταλήψεις.

Αρχίζουν να ανησυχούν, λοιπόν, οι εξουσιαστές, αφού οι υπάρχουσες καταλήψεις δεν κάμπτονται, παρ’ ότι για την ώρα δεν εκδηλώνεται κάποιο πανελλαδικό φούντωμα. Η ενεργοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών ξεκινά, όπως πάντα, από την συνήθη εισαγγελική παραγγελία, που απευθύνεται στους πρόθυμους γονείς και διευθυντές σχολείων κατευθύνοντας τους, ώστε να αρχίζουν να πιέζουν περισσότερο τους καταληψίες.

Επίσης, γίνεται φανερό ότι οι υπάρχουσες καταλήψεις δεν έχουν κανενός είδους κομματική κάλυψη, παρά τα υπονοούμενα της Διαμαντοπούλου, γιατί πολύ απλά οι κομματικοί, δηλαδή οι αριστεροί είναι αφοσιωμένοι στην συλλογή κουκιών για τις επερχόμενες εκλογές και δεν θέλουν να κουνιέται κουνούπι ειδικά σε χώρους που δεν ελέγχουν.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: