ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – 100 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

Αφίσα από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990

Και οι καταληψίες μαθητές δείχνουν να αντέχουν, αφού οι καταλήψεις αυξάνονται κυρίως στην Θεσσαλονίκη και στην Αχαΐα. Ποδαρικό, λοιπόν, έκαναν οι μαθητικές καταλήψεις στην νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Διαμαντοπούλου, αλλά και στην φθινοπωρινή περίοδο των κινητοποιήσεων που, για την ώρα, πάσχει από οποιαδήποτε ανησυχητική για τους εξουσιαστές κατάσταση.

Το κράτος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες των μαθητικών χώρων, την προϊστορία των κινητοποιήσεών τους, αλλά και το γεγονός ότι αν φουντώσουν οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις ο κίνδυνος μιας γενικότερης κοινωνικής ανάφλεξης είναι μεγάλος. Γι’ αυτόν τον λόγο οι τόνοι έχουν πέσει στα χαμηλά, τα δημοσιεύματα που παραδοσιακά εντείνονταν και στόχευαν στην συκοφάντηση είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ενώ ελάχιστη δημοσιότητα πήραν και οι εκβιαστικές δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας περί παράτασης των διδακτικών ωρών ώστε να αναπληρωθούν οι «χαμένες» ώρες.

Το σκηνικό, βέβαια, θα αλλάξει άρδην εφ’ όσον οι μαθητικές καταλήψεις πολλαπλασιαστούν και διανθιστούν και με άλλες μορφές αγώνα, όπως πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Η περίοδος, βέβαια, κατά τα άλλα είναι κάτι περισσότερο από ευνοϊκή εφ’ όσον ευοδωθεί μια ανάπτυξη της μαθητικής κινητοποίησης λόγω της αναμενόμενης εκλογικής αναμέτρησης, που αναγκάζει τους εξουσιαστές να είναι κάτι παραπάνω από μαζεμένοι στην εφαρμογή άμεσων κατασταλτικών σχεδίων.

Πάντως όσο οι καταλήψεις αντέχουν, κάθε είδους απρόοπτο είναι ενδεχόμενο…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: