O ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ…

«ΘΕΜΑ: Απάντηση στις από 1-4-2008, 28-2-2008, 29-1-09 επιστολές σας

Σε απάντηση των παραπάνω επιστολών σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: η Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης, δεν ενέταξε στα είδη του άρθρου 28 του Κανονισμού Ασθενείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη, εφόσον μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στα συμπέρασμα ότι με την χρήση τους, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως, το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα.
Η προϊστάμενη του Τμήματος Μαρία Ελένη ΧΑΡΟΥ!!!»

Όχι δεν πρόκειται για μακάβριο χιούμορ. Ούτε καν  το όνομα είναι ένα κακόγουστο αστείο αυτής της προϊσταμένης, που υπογράφει αυτές τις σύντομες, αλλά ανατριχιαστικές γραμμές, που προσυπογράφουν την άρνηση του ΙΚΑ στο αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη για κάλυψη του κόστους προμήθειας των θεραπευτικών υποδημάτων, αφού ο ακρωτηριασμός ζημιώνει το ΙΚΑ λιγότερο!!!

Ο ανθρώπινος πόνος ζυγίστηκε με «εμπεριστατωμένη» έρευνα και βρέθηκε «λειψός». Η ανθρώπινη ελπίδα κοστολογήθηκε και αυτή και εντάχθηκε σε μια «καθυστερημένη διαδικασία», που εκτός από χρονοβόρα είναι και ζημιογόνα για το κράτος. Όσο και να είναι συνηθισμένος κανείς, η επίδειξη ωμότητας είναι τέτοια που παγώνεις.

2500 με 3000 άνθρωποι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη υπολογίζεται ότι ακρωτηριάζονται τον χρόνο στην Ελλάδα. Ακρωτηριασμός ο οποίος αποφεύγεται σε έναν πολύ μεγάλο ποσοστό με την έγκαιρη διάγνωση, παρέμβαση και χορήγηση θεραπευτικών παπουτσιών.

Το ύφος της συγκεκριμένης επιστολής δεν εκφράζει βέβαια την συγκεκριμένη προϊσταμένη που την υπογράφει. Η απόφαση όπως αναφέρεται άλλωστε πάρθηκε από την  Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης του ΙΚΑ και το πνεύμα αυτής ακριβώς της απόφασης αποτυπώνεται με αυτό τον σκληρό τρόπο στην απαντητική επιστολή.

Και αν αναλογιστεί κάποιος τί γίνεται τόσα και τόσα χρόνια στους διαδρόμους των νοσοκομείων με τα ράντζα, με τους ανθρώπους που αναγκάζονταν να δίνουν φακελάκια είτε για να χειρουργηθούν στην ώρα τους είτε απλά για να χειρουργηθούν, μπορεί να φανταστεί τί πρόκειται να επακολουθήσει την εποχή των περικοπών ελέω μνημονίου στον τομέα της λεγόμενης δημόσιας υγείας.

Όσο για τον υπουργό Υγείας Λομβέρδο δεν ξέχασε πρόσφατα να εξυμνήσει τις επενδυτικές «προσπάθειες» του Βγενόπουλου στα Τίρανα, που αφορούν νοσοκομειακή μονάδα, αλλά και τις επενδύσεις σε ιδιωτικές μονάδες υγείας ύψους 12,5 δις ευρώ στον ελλαδικό χώρο.

-Περιμένετε καλό από το κράτος;

-Ναι, όταν θα ασπρίσει ο κόρακας και γίνει περιστέρι….

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: