ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ…

«Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε της εκλογές με ψέματα και κυβερνάει με ψέματα», δήλωσε προ ημερών ο Σαμαράς. «Οι εμπρηστές θέλουν να δίνουν μαθήματα στους πυροσβέστες», του απάντησε ο Παπανδρέου. Και μετά ήρθαν οι «συγκλονιστικές αποκαλύψεις» του Γιούνκερ που «δικαιώνουν» τους πάντες.

Τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup; Με δύο λόγια δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη γνώριζαν ήδη από το φθινόπωρο του 2008 τα τεράστια χρέη και γενικότερα το λεγόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα του ελληνικού κράτους, αλλά για να μην σταματήσουν οι τεράστιες εξαγωγές τους δεν ενεργοποιήθηκαν «καταλλήλως».

Πρόσθεσε, μάλιστα ,ότι απευθυνόμενος σε έλληνα πρωθυπουργό που δεν κατονόμασε έλαβε την απάντηση ότι (ο πρωθυπουργός) αυτός ηγείται μιας διεφθαρμένης χώρας (ο Γιούνκερ αναφέρεται ή στον Σημίτη ή στον Καραμανλή αφού πρωθυπουργική τους θητεία συμπίπτει με την δική του θητεία).
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το σχέδιο του Πασοκ «φέρνει θετικά αποτελέσματα. Για να αποκτήσουμε επιτέλους υγιή οικονομία που βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε δάνειες».

Ο Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο Γιούνκερ με τις δηλώσεις τους εξασφάλισε μια πρόσκληση για την εξεταστική, δικαιωμένος δηλώνει και ο Σαμαράς, αφού όπως βεβαίωσε επιβεβαιώνονται οι θέσεις του, ενώ σε ανακοίνωση του (μανιώδη ψηφοσυλλέκτη) ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται επ’ ευκαιρίας των δηλώσεων Γιούνκερ ότι: «για να έχει νόημα και δύναμη το όχι του λαού στο μνημόνιο, στην αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από την αποδυνάμωση των κομμάτων του «ευρωμονόδρουμου» στις εκλογές. Όσο για τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ ανέφερε κάτι ασυναρτησίες περί γνωστών στρεβλώσεων του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου «που βαρύνουν τόσο το Πασοκ όσο και την ΝΔ που το υπηρέτησαν για δεκαετίες».

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως λίγο τα πράγματα.
Το ότι όλο αυτό το τσούρμο απαρτίζεται από ψεύτες, κλέφτες και εμπρηστές όπως άλλωστε και μεταξύ τους προσφωνούνται οι διάφοροι Παπανδρεο-Σαμαράδες δεν αποτελεί είδηση. Ούτε βέβαια αποτελεί είδηση ότι τα ευρωπαϊκά κράτη γνώριζαν πολύ καλά την οικονομική και όχι μόνο κατάσταση του ελληνικού κράτους. Αυτά αποτελούν όχι βέβαια καμία δική μας περισπούδαστη εκτίμηση, αλλά μια καθολική κοινωνική πεποίθηση.

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι ο Γιούνκερ λέει μισές, πασίγνωστες και ετεροχρονισμένες «αλήθειες», αφού η γνώση των ευρωπαϊκών κρατών περί των δημοσιονομικών του «κακού παιδιού» της Ε.Ε. δεν ήταν το μόνο κριτήριο για την έναρξη της εποχής του μνημονίου, αφού η επίσημη έναρξη της περιόδου της «κρίσης» της επιτήρησης και της παράδοσης των ηνίων στην Τρόικα κατ’ απαίτηση προϋπέθετε ελεγχόμενες οικονομικές, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν υπήρχαν βέβαια το φθινόπωρο του 2008. Τα «Δεκεμβριανά του 2008» που ακολούθησαν, με αφορμή την δολοφονία του 16χρονου μαθητή αποτελούν, τρανή απόδειξη. Η εσπευσμένη παράδοση της εξουσίας στον Παπανδρέου αποτελεί την συνέχεια της διασφάλισης των παραπάνω προϋποθέσεων.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έχουν σαφώς πολλούς αποδέκτες. Απευθύνονται σε ορισμένα κέντρα που απεργάζονται «λύσεις» που ίσως φαίνονται «σκληρές» για την ώρα σε άλλα κέντρα, τα οποία καθίστανται αντιδημοφιλή και ουσιαστικά «καρφώνονται» εκ στόματος Γιούνκερ. Αποτελούν όμως και μια πρόβα τζενεράλε παρεμβάσεων μέσω παρόμοιων δηλώσεων στην λεγόμενη εγχώρια πολιτική επικαιρότητα. Δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως αυτή του Γιούνκερ, θα ακολουθήσουν και άλλες με στόχο την άμεση παρέμβαση στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Και, βέβαια, η περίοδος που διανύουμε ούσα προεκλογική προσφέρεται για πειραματισμούς και συμπεράσματα, πριμοδότησης κυβερνητικών επιλογών ή αντιπολιτευτικών πόλων και πάει λέγοντας. Ξεχνούν όμως κάτι οι κάθε λογής Γιούνκερ. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε. Θα το θυμηθούν συντόμως…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: