ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ…

Πυκνώνουν οι καταλήψεις τόσο στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις όπως η Καλαμάτα, τα Χανιά και η Κέρκυρα.

Η αρχή έγινε για να δοθεί μια άμεση απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για δραστική μείωση των απουσιών και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι απουσίες απλώς θα επανέλθουν στα όρια που είχαν τεθεί πριν την περσινή αύξηση λόγω του κινδύνου της πανδημίας, οι μαθητές που κινητοποιούνται δεν υποχωρούν.

Και βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν τόση σημασία τα αιτήματα που προβάλλονται, αλλά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες καταλήψεις αποτελούν την πρώτη μαθητική κινητοποίηση μετά το τον Δεκέμβρη του 2008. Καταλήψεις που μπορεί να σταματήσουν γρήγορα, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επαναληφθούν.

Και όσο για την εξουσία αν έχει θεωρήσει ότι έχει κλείσει τους λογαριασμούς της με αυτήν την «γενιά» θα δει γρήγορα τους χειρότερους εφιάλτες της να επιστρέφουν. Είναι πιθανό οι εξουσιαστές να υπολογίζουν στην ισόβια καταδίκη που ενδέχεται να καταδικαστεί ο δολοφόνος αστυνομικός του Α. Γρηγορόπουλου και την βαριά καταδίκη του συναδέρφου του που τον συνόδευε.

Και εδώ λαθεύουν. Οι μαθητές δεν έχουν καμία σχέση με τους αριστερούληδες που απαιτούν την παραδειγματική καταδίκη του Κορκονέα για να δικαιωθεί ο αγώνας τους. Η συνέχεια θα αποδειχθεί άκρως ενδιαφέρουσα.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: