Όρσε κι από δω βραβείο!

Ο γνωστός μας Giorgakis  πήρε το βραβείο «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της μεγάλης γερμανικής τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν. Τα βραβεία «Κβαντρίγκα» απονέμονται από το 2003 κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου ημέρα εθνικής εορτής για την ενοποίηση της Γερμανίας. Οι τιμώμενοι είναι προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας και του πολιτισμού, που με τη δράση τους αποτελούν «πρότυπα» για τη Γερμανία και την Ευρώπη, όπως σημείωσε ο Γερμανός υπουργός μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ.

Το βραβείο, λοιπόν, του δόθηκε επειδή είχε το θάρρος να πει τη αλήθεια για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας του. Την οποία αλήθεια υποτίθεται πως ανακάλυψε μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ως διαχειριστή των εξουσιαστικών υποθέσεων… Δηλαδή, ο (τώρα πλέον και) φον Giorgakis, ο πάντοτε «ειλικρινής» και «θαρραλέος»  δεν ήξερε την πραγματικότητα όταν πετούσε το πολυσυζητημένο «λεφτά υπάρχουν».

Αν δούμε, όμως, τί γράφει ο , πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επί Μερκελ, στο βιβλίο του Under Strich, που εκδόθηκε τα μέσα Σεπτεμβρίου και αναφέρεται στην χρηματοπιστωτική κρίση.

Εκεί υποστηρίζει ότι, ο φον Giorgakis, όταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφώνησε ως αξιωματούχος της αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη πως «Λεφτά υπάρχουν!», γνώριζε πολύ καλά ότι λεφτά… δεν υπάρχουν, ήδη από τον Ιανουάριο του 2009!!! Μετά από αυτό η επιβράβευση θα έπρεπε να ανασταλεί επ’ αόριστον. Αλλά πού να βρεθεί τσίπα στους εξουσιαστές. Όχι πως μας νοιάζει και τόσο, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε και να ’χουμε συνεχώς στο νου μας με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Βρε δε πα να κυκλοφόρησε το βιβλίο εδώ και πάνω από μισό μήνα στη Γερμανία. Το αυτί τους δεν ιδρώνει από κάτι τέτοια, όταν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να  κατασκευάσουν χάρτινα είδωλα για χάφτες. Βραβεύουν. Στο κάτω-κάτω της γραφής, που θα έβρισκαν οι Γερμανοί τραπεζίτες και το λοιπό σινάφι, τέτοιου μεγέθους ξεπουληματία;  Οι υπηρεσίες στην κυριαρχία πρέπει να αμείβονται.

Πάντως, το ερώτημα που αιωρείται διαρκώς είναι αν το ψέμα από τον φον Giorgakis ειπώθηκε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Αν, δηλαδή, υπάρχουν πράγματι λεφτά και πως ο σκοπός όλου αυτού του νταραβεριού και της τρομοκράτησης των ανθρώπων είναι να οριστούν οι σκληρότερες συνθήκες υποταγής με πρόσχημα μάλιστα τους κινδύνους για δήθεν χρεωκοπία; Ή μήπως τα ψέματα, πάνε βροχή και πριν και μετά;

Who Knows? Θα αναρωτιούνταν, κάτω από άλλες συνθήκες, οι ένθεν κακείθεν του ατλαντικού υμέτεροι.

Δημοσιεύτηκε από Η. Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: