Βέλγιο-Γαλλία: στόχος επιθέσεων ξανά οι μπάτσοι

  • Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από τους πέντε συλληφθέντες που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής για βανδαλισμούς σε αστυνομικά οχήματα κοντά στο Marolles των Βρυξελλών.

Η τύχη των υπολοίπων θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες.

  • Την Παρασκευή 1/10 μια ομάδα πενήντα περίπου διαδηλωτών επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δύο μπάτσοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, η πρόσοψη του κτιρίου, καθώς και αρκετά οχήματα των μπάτσων, υπέστησαν ζημιές. Λίγο αργότερα έγιναν πέντε συλλήψεις, ενός Βέλγου, ενός Ισπανού, ενός Γάλλου και δύο Ιταλών.

Είχε προηγηθεί η πορεία No Border κατά των απελάσεων μεταναστών, κατά την οποία συνελήφθησαν 85 άτομα.

  • «Ξέσπασμα βίας» χαρακτήρισαν οι αρχές τις επιθέσεις που έγιναν στις 27/9 στην περιοχή Αργκόν της πόλης Ορλεάν στη Γαλλία.

Εκείνο το σαββατόβραδο κάποιοι νεαροί σκηνοθέτησαν έναν καυγά ώστε να αχρηστέψουν το φωτισμό και τις κάμερες παρακολούθησης στην περιοχή. Ένας άλλος νεαρός, με ένα κλεμμένο Ford Fiesta, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και κατευθύνεται προς το πάρκινγκ της αστυνομίας. Εκείνη τη μέρα οι μπάτσοι ήταν εκτός καθήκοντος.

Μια μεταλλική μπάρα εμποδίζει τον οδηγό να εισέλθει. Το Fiesta πυρπολείται λίγο έξω από το αστυνομικό τμήμα, το οποίο γίνεται στόχος επίθεσης με αρκετές βόμβες μολότοφ.

Στο μεταξύ, στη λεωφόρο des Droits-de-l’Homme, πυρπολούνται πλαστικά κουτιά σε ένα σημείο που στενεύει ο δρόμος λόγω έργων. Η φωτιά αυτή είναι «στρατηγική» επειδή θα εμποδίσει την προσέλευση των πυροσβεστικών.

Παράλληλα, ένα κλεμμένο Ford Mondeo οδηγείται μέσα σε μια τζαμαρία του τοπικού δημαρχείου και μετά πυρπολείται. Ο δήμος αρνήθηκε να στείλει τα CRS (γαλλικά ΜΑΤ) για να αποφύγει περαιτέρω όξυνση της έντασης. Δύο αυτοκίνητα είχαν πυρποληθεί στην οδό du Petit Pont, και κάποιοι κουκουλοφόροι νεαροί προσπάθησαν να κάψουν ένα μετασχηματιστή της εταιρίας φυσικού αερίου EDF  στο Clos-Gautier.
Επίσης, άλλοι δύο οδηγοί με Ford Fiesta προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους μπάτσους. Το ένα οδήγησαν πολύ κοντά στις δυνάμεις της τάξης, ενώ το άλλο έριξαν πάνω σε ένα δημοτικό αυτοκίνητο χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι μπάτσοι έκαναν αρκετές συλλήψεις για ναρκωτικά, βίαιες επιθέσεις και απάτες.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: