ΕΔΩ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΕΚΕΙ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ;;;

Στρατιωτικές περιπολίες στον Πύργο του Άιφελ και στην Παναγία των Παρισίων, έκτακτα μέτρα στην Πύλη του Βραδεμβούργου και στον Πύργο τηλεπικοινωνιών της Αλεξάντερπλατς στο Βερολίνο, σε κατάσταση επιφυλακής και επαγρύπνησης και οι δυνάμεις ασφαλείας του ιταλικού κράτους, ενώ οι υπεύθυνοι ασφαλείας του βρετανικού κράτος συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να εξοπλιστούν τα ένοπλα τμήματα της αστυνομίας με αυτόματα τυφέκια πολεμικού τύπου.

Η αφορμή; Διαρροές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μέσω του αμερικάνικου τηλεοπτικού καναλιού FOX ΝEWS ότι επίκεινται «τρομοκρατικές» ενέργειες εκ μέρους της Αλ Κάιντα σε ευρωπαϊκό έδαφος και μάλιστα στα σημεία που προαναφέρθηκαν, σε Παρίσι και Βερολίνο.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρεται ότι πιθανοί στόχοι σε άγνωστο χρόνο μπορεί να είναι δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια, υποδομές ή μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ επισημαίνεται ότι «οι τρομοκράτες μπορεί να χρησιμοποιήσουν μια πλειάδα μέσων ή όπλων για να χτυπήσουν». Οι ίδιοι αξιωματούχοι δεν παραλείπουν να διαβεβαιώσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τελούν υπό άμεση απειλή αυτή τη στιγμή.

Και εκεί που ψηνόμασταν να το πιστέψουμε… Λέμε τώρα. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι αυτή την πληροφορία απέσπασαν από τον Αχμέντ Σιντίκι, Γερμανό υπήκοο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στο Αφγανιστάν τον περασμένο Ιούλιο και κρατείται στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ.

Ο Σιντίκι εμφανίζεται να ομολογεί ότι ο ίδιος και τουλάχιστον δέκα ακόμη συμπατριώτες του, οι οποίοι είχαν μυηθεί στην ιδεολογία του «ιερού πολέμου» σε γνωστό τζαμί στο Αμβούργο, αναχώρησαν από τη Γερμανία το 2009 με προορισμό το Πακιστάν. Εκεί έπιασαν επαφή με την Ισλαμική Κίνηση του Ουζμπεκιστάν και τον Γιουνίς αλ Μαυριτάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα, ο οποίος τους μύησε περαιτέρω στο «σκοπό», δηλαδή στις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στην Ευρώπη, πάντα με την έγκριση του ίδιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες διαρροές των μυστικών υπηρεσιών οι επιθέσεις θα προσομοιάζουν με εκείνες που είχαν σημειωθεί στη Βομβάη το 2008, όπου δολοφονήθηκαν 174 άνθρωποι. Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε ακόμη και το ιαπωνικό κράτος που επέστησε την προσοχή σε όσους θα ήθελαν να ταξιδέψουν ή ήδη βρίσκονται στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες «διέρρεαν» τις συγκεκριμένες πληροφορίες στο Αφγανιστάν βυτιοφόρα, που μετέφεραν καύσιμα δέχονταν σφοδρή επίθεση από αντάρτες, ενώ από την πλευρά τους οι σταυροφόροι προχωρούσαν σε επανειλημμένους βομβαρδισμούς σε ορεινά σημεία στο Πακιστάν με στόχο όπως ανακοίνωσαν βάσεις ανταρτών.

Δεν μπορεί, όμως, κάποιος να μην παρατηρήσει ότι η «ματαίωση» ή «ανακάλυψη» των «επικείμενων» φοβερών επιθέσεων της Αλ Κάιντα γίνεται την ίδια στιγμή που τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται, λόγου χάρη, στο Παρίσι, όπου στις κινητοποιήσεις εισέρχονται πλέον και φοιτητές που ετοιμάζονται μάλιστα να καταλάβουν τα πανεπιστήμια.

Η κοινωνική αναταραχή δείχνει να γενικεύεται με χαρακτηριστικό ότι τα σημεία εκδήλωσης της πληθαίνουν, οι λόγοι πάνω κάτω παραπέμπουν στην λεγόμενη κρίση, ενώ επίσης η χρονική εγγύτητα δίνει σοβαρές πιθανότητες να συντεθούν καταστάσεις λόγου χάρη που εξελίσσονται στην Γαλλία, ή την Ισλανδία, την Ελλάδα ή την Ιταλία, την Ισπανία ή την Πορτογαλία.

Η στρατιωτική παρουσία σε κεντρικότατα σημεία ευρωπαϊκών πρωτευουσών όπως το Παρίσι δεν είναι απλά συμβολική. Πότε θα λήξει η «επιφυλακή», πως είναι δυνατόν στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούν μ’ αυτήν την αφορμή στους κεντρικούς δρόμους μιας μεγάλης πόλης να αποτρέψουν δήθεν επίδοξους βομβιστές αυτοκτονίας ή γενικότερα κομάντο αυτοκτονίας;

Μήπως μ’ αυτό το πρόσχημα γίνονται γενικότερες πρόβες στρατιωτικών επεμβάσεων στις πόλεις και απέναντι όχι βέβαια στην Αλ Κάιντα αλλά σε επικείμενες κοινωνικές εξεγέρσεις ιδιαίτερης έκτασης και σφοδρότητας;

Όσο για τους δικούς μας υπεύθυνους περί της ασφάλειας των πολιτών δεν μένουν αδρανείς όπως φαίνεται και από την έκτακτη σύσκεψη, για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με τη συμμετοχή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, του εισαγγελέα, αρμόδιου για θέματα εγκληματικότητας κ. Καραφλού (είναι πραγματικό όνομα δεν αστειευόμαστε…), του συνηγόρου του Πολίτη, εκπροσώπων του δήμου και Κίνησης Πολιτών.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κυρ εισαγγελέας ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο κέντρο αλλά και πέριξ αυτού, όπου παρατηρείται μετακίνηση των αλλοδαπών μετά από τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό από την Αστυνομία, ενώ από πλευράς της ΓΑΔΑ αναφέρθηκε ότι θα ενισχυθούν τα περιφερειακά τμήματα σε μία εβδομάδα με νέους αστυνομικούς.

Όχι, για να μην νομίζουν οι κουτόφραγκοι και τα αμερικανάκια ότι μένουμε πίσω…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: