ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Μέσα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας σημειώθηκαν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας κρατουμένων στις Φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Προηγήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας μέσω του απαγχονισμού ενός ρουμάνου και ενός παλαιστίνιου κρατουμένου, που σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση συγκρατουμένων τους,  πριν από εκείνη ενός νεαρού Σομαλού.

Εννοείται πως θα ήταν βολικό για τους ανθρωποφύλακες, τους δικαστές ή κάθε κρατικό υπεύθυνο να πρόκειται περί επιδημίας ή πράξεις μιμητισμού. Για το αποτέλεσμα όμως της εγγραφής τριών ακόμη παρόμοιων «κρουσμάτων», εμείς επιμένουμε να τα χαρακτηρίζουμε κρατικά εγκλήματα, που σημειώνονται μέσα στις φυλακές ευθύνεται ο εγκλεισμός στο οποίο υποβάλλονται δήθεν για να συμμορφωθούν τα «απόβλητα» αυτής της κοινωνίας.

Και ο εγκλεισμός ήταν και παραμένει βασανιστήριο ανεξάρτητα από τις συνθήκες οι οποίες ορίζονται από τους «ανθρωπιστές» εξουσιαστές ή τους ομόλογους τους που υπερασπίζονται την σκληρή «διαπαιδαγώγηση» όσων αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια τάξη, ασφάλεια και ιδιοκτησία ή όσων διατείνονται ότι έχουν ανατρεπτικούς ή άλλους «ύποπτους» αναρχικούς σκοπούς.

Και άλλο τόσο θα επιμένουμε ότι το γκρέμισμα των φυλακών αποτελεί την απαρχή της ελευθερίας από κάθε μορφής εξουσίας. Μηδέ εξαιρουμένης της επαναστατικής που επαγγέλλονται ουκ ολίγοι. Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: