ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ….

Εκατοντάδες εξοργισμένοι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν και διανυκτέρευσαν έξω από ισλανδικό κοινοβούλιο αποδοκίμασαν έντονα τους εθνοπατέρες που εξέρχονταν  εκσφενδονίζοντας μάλιστα εναντίον τους αυγά και γυάλινα ποτήρια με αρκετή επιτυχία, αφού ορισμένα προσγειώθηκαν ακόμα και στην πρωθυπουργική κεφαλή.

Η κοινωνική οργή μεγαλώνει ύστερα από το κύμα κατασχέσεων κατοικιών και την γενικότερη δεινή οικονομική θέση στην οποία περιέρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Ο εφιάλτης βέβαια για τους εξουσιαστές, είτε βρίσκονται εντός του ισλανδικού κοινοβουλίου είτε βρίσκονταν εντός του αντίστοιχου κτιρίου στην πλατεία Συντάγματος, είναι ότι οι διαθέσεις αυτές πυκνώνουν, δεν είναι παροδικές και δεν εκτονώνονται εύκολα.

Και ο λόγος είναι απλός. Η κοινωνική δυσαρέσκεια φουντώνει και γίνεται ανεξέλεγκτη καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εκ μέρους των κυρίαρχων να παρουσιάσουν μια ψεύτικη εικόνα αυριανής ευημερίας που θα επέλθει ύστερα από τις «απαραίτητες» θυσίες που επιβάλλονται στους υπηκόους. Και όσο καταρρέουν τέτοιου είδους αναχώματα που παραδοσιακά εξασφάλιζαν έστω την ανοχή αν όχι την κοινωνική συναίνεση τόσο δείχνει να πλησιάζει η μέρα που θα εκραγεί το κοινωνικό ηφαίστειο όχι σε ένα σημείο όπως η Ισλανδία ή η Ελλάδα αλλά σε πολύ περισσότερα.

Και δεν πρόκειται βέβαια για καμία περισπούδαστη πρόβλεψη ή προφητεία, αλλά για την φυσική ροή των πραγμάτων, που φαίνεται ότι μπορεί να ανακοπεί από την χρήση ενός εξίσου παραδοσιακού αντίδοτου εκ μέρους των εξουσιαστών: μιας ακόμα γενικευμένης παγκόσμιας ανθρωποσφαγής…

Τα σημάδια μιας τέτοιας μεθόδευσης με κέντρο την Ασία αποτυπώνονται ήδη σε κάποιες κινήσεις των κυρίαρχων, οι σχεδιασμοί των οποίων, όμως. δεν στέφονται πάντα με επιτυχία ιδιαίτερα όταν είναι πιεσμένοι χρονικά και προβαίνουν σε «βεβιασμένες» επιλογές…

Ο Καιρός εγγύς….

Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: