Επενδύστε γιατί χανόμαστε!

«Να κάνουμε πιο ανθρώπινη την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Γιωργάκης και μας κούφανε όλους! Μάλιστα, στη συνάντησή του με τον κινέζο πρωθυπουργό, εξήρε και τους αρχαίους πολιτισμούς των 2 λαών! Μάλιστα! Για να ξέρετε ότι: ξεπουλάμε λιμάνια, αεροδρόμια και «ζωτικούς χώρους» κτλ., όχι σ’ όποιον κι όποιον, αλλά στην Κίνα, που έχει αρχαίο πολιτισμό!

Για να σοβαρευτούμε όμως. Για ποια ανθρώπινη οικονομία μας μιλάνε; Όταν οι ελίτ των πολυεθνικών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και εμπόρων τρίβουν τα χέρια τους για όσα θα αποκομίσουν, υποβαθμίζοντας για άλλη μια φορά το περιβάλλον και τις εργασιακές σχέσεις.

Έτσι, ο εκβιασμός για την τεχνητή απειλή της ανεργίας που δημιουργούνε οι εξουσιαστές, παράλληλα με τη φιλολογία περί «πτώχευσης», «ανάγκη δανεισμού» και «κρίσης στην αγορά» κτλ., συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκράτησης οικονομικής του πληθυσμού, με σκοπό να συναινέσει στους νέους σχεδιασμούς.

Έτσι, η «ανάπτυξη», ο τουρισμός και η αέναη κατανάλωση παρουσιάζονται σαν σωτήρια εργαλεία. Ποιος να νοιαστεί τώρα για το περιβάλλον, για εργασιακά κτλ. Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους γλείφτες των ΜΜΕ που ζητιανεύουν «επενδύσεις».

Αλλά… κούνια που σας κούναγε…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: