«Συγχώνευση» των υπουργείων Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με το «Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας»

Τα μπέρδεψε ο Χρυσοχοΐδης και νομίζει ακόμα ότι είναι Υ.ΠΡΟ.ΠΟ, «συγχώνευσε» λοιπόν τα υπουργεία στη συνάντηση που είχε μαζί με τον Παπακωνσταντίνου με τους τραπεζίτες για το σύμφωνο ρευστότητας. Αποφασίστηκε λοιπόν η προώθηση της  έκδοσης μίας ηλεκτρονικής κάρτας η οποία θα χρησιμοποιείται και θα καταγράφει κάθε συναλλαγή «μέσω της υποδομής του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της «Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ» και οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους εφορίες.  Η αποφαση πάρθηκε μεταξύ των Χρυσοχοίδη, Παπακωνσταντίνου και το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών. Η κάρτα θα είναι υποχρεωτική, θα φέρει τον ατομικό αριθμό ΦΜ και θα χορηγείται μέσω τραπεζών, ή υπουργείου οικονομικών Μέσω των ειδικών τερματικών (POS) που διαθέτουν τα καταστήματα θα περνούν στον λογαριασμό του πολίτη τα ποσά των αποδείξεων   για κάθε αγορά του. Η έκδοση και η λήψη της απόδειξης θα παραμείνει υποχρεωτική.«

Πλήρες φακέλωμα λοιπόν και παρακολούθηση για την «παταξη του οικονομικού εγκλήματος» και εν γένει της «παραβατικότητας». Αυστηρές ποινές για τους ανυπάκουους ή μη δυνάμενους να ανταπεξέλθουν.

Τα μπέρδεψε ο Χρυσοχοΐδης και συνένωσε το υπουργείο δημόσιας τάξης και ασφάλειας(ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ) με τα υπουργεία,  οικονομικών και ανάπτυξης. Έγινε υπερυπουργός…

Στο μεταξύ στο νομοσχέδιο για την περαίωση που κατατέθηκε χτες με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ψηφίζεται αύριο προβλέπεται:

Φυλάκιση όσων αποκρύψουν έστω και ένα ευρώ, από τα έσοδα τους στην εφορία, ή δεν κόψουν έστω και μία απόδειξη, ίσης αξίας… Αδίκημα που ισοδυναμεί με ποινή φυλάκισης η μη απόδοση από το πρώτο ευρώ και μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως.

Ποινική δίωξη-εξπρές και σε μη απόδοση και η  μη έκδοση άνω 10 παραστατικών αξίας άνω των 500 ευρώ…ενώ όλες οι υποθέσεις του 1 ευρώ φοροδιαφυγής θα δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ή Εφετείο Κακουργημάτων.

Από την άλλη μέσω του εργατοπατέρα Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ και της Λούκας Κατσέλη δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις και εννοείται στις μεγάλες επιχειρήσεις να καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και να μειώνουν τους μισθούς: «Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε περίπτωση που μία επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, καθώς όπως ανακοίνωσε θα υπογραφεί σχετική υπουργική απόφαση το Νοέμβριο.» ενώ ο εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ , Παναγόπουλος δήλωσε: «αυτό θα πρέπει να καθορίζεται με γνώμονα τα προβλήματα που έχει η κάθε επιχείρηση». «Μπορούμε να δούμε πώς θα σώσουμε την επιχείρηση και τις θέσεις εργασίας εάν προκύψει θέμα κλεισίματος»

Να θυμίσουμε τις άλλες του δηλώσεις σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Reuters:  «Δεν υπάρχει σχεδιασμός γενικής απεργίας στο άμεσο μέλλον», διότι «Το μνημόνιο είναι τετελεσμένο γεγονός και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέρα απ’ αυτό».

Για να δούμε πότε θα σπάσει το σκοινί που τραβάνε και τι τους περιμένει τότε…

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: